20.000 gostiju praznuje na Zlatiboru

Prvi maj

20.000 gostiju praznuje na Zlatiboru

Srbija -
Veliki broj izletnika, po tradiciji, izašao je na prvomajski uranak na Vodicama

ZLATIBOR - Oko 20.000 gostiju iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije prvomajske i uskršnje praznike provode na Zlatiboru, izjavio je Tanjugu direktor Turističke organizacije Darko Đurović.

"Izuzetno smo zadovoljni posetom i popunjenošću kapaciteta iznad 90 odsto. Značajno je i da su ovi praznici uvek indikator uspešnosti letnje turističke sezone", kazao je Đurović.

Veliki broj izletnika, po tradiciji, izašao je na prvomajski uranak na Vodicama, poznatom izletištu u okolini Zlatibora.Većina njih ističe da godinama dolaze na uranak, kako bi se u društvu porodice i prijatelja,uz roštilj ,odmorili i družili u jednom od najlepših delova na Zlatiboru.

Izlazeći u susret svim gostima koji će sve dane praznika provesti na ovoj planini, zlatiborski hotelijeri izašli su u susret nižim cenama. Tako se cene prvomajskih i vaskršnjih paketa u zlatiborskim hotelima kreću od osam i po do oko 23.000 dinara po osobi.

Svima koji praznike provode na ovoj planini, pored tradicionalnog prvomajskog uranka, na raspolaganju su i brojna izletišta na ovoj planini, poput Boškove vode u Ljubišu, Jokinog vrela u Šljivovici, kupališta u Semegnjevu, kao i prostor oko vodopada u Gostilju sa uređenim piknik mestima i ugostiteljskom uslugom.

Đurović je naveo i da Turistička organizacija organizuje izlete do ski centra Tornik, na kome posetioci mogu da uživaju u panoramskom razgledanju šestosednom žičarom i u vožnji na tjubing stazi.

Pored izleta i uživanja u prirodi, goste Zlatibora očekuju i brojni kulturno-zabavni programi, rekao je Đurović."Pored više koncerata, izložbi, predstava, organizujemo i međunarodni turnir u fudbalu ,a za Vaskrs ćemo imati i izbor najlepšeg i najsmešnije ukrašenog jajeta", najavio je Đurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track