DALI KRV: Veliki odziv građana, priključile se SNS i DS

Apel urodio plodom

DALI KRV: Veliki odziv građana, priključile se SNS i DS

Srbija -
Krv su dali ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačevivć i šef poslanika SNS Verobljub Arsić

BEOGRAD - Veliki broj građana odazvao se apelu Insituta za transfuziju da daju krv koja nedostaje bolnicama u Beogradu, zbog čega je počelo i odlaganje operacija, a akciji su se danas odazvale i stranke - SNS i DS.

Institut za transfuziju zahvalio je građanima koji su se u velikom broju odazvali na njihov poziv da dobrovoljno daju krv, a saradnica za odnose s javnošću te ustanove Gordana Antuljeskov kaže da je u sredu zabeleženo rekordnih 460 davalaca.

Ona je dodala da je izuzetnu solidarnost pokazala Elektrodistribucija Beograd, sa 98 zaposlenih koji su dobrovoljno dali krv, kao i Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije, sa akcijom zaposlenih u Sektoru za javne nabavke, koji su dali krv u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

U sali Instituta za transfuziju krvi Srbije u sredu je krv dala 191 osoba. Na Trgu Republike u autobusu prikupljeno je 85 jedinica krvi, a u transfuziomobilu na Čukarici 74 osobe su dale krv.

"Apel je i dalje na snazi, s obzirom da je avgust tradicionalno mesec u kome ima najmanje davalaca", rekla je Antuljeskov i podsetila da Institut za transfuziju krvi Srbije, u Ulici Svetog Save 39, radi radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 15 sati. Autobus na Trgu Republike radi svakog dana osim nedelje od 9 do 19 sati, dok u Urgentnom centru krv može da se da svakog dana osim nedelje, od 9 do 16 sati.

U okviru letnje kampanje, u petak će transfuziomobil biti na Gradskom trgu u Gornjem Milanovcu od 10 do 16 sati, a ambulanta Kostolac, Drmno, primaće dobrovoljne davaoce od 9 do 14 sati.

U subotu će transfuziomobil biti parkiran u Sportsko rekreativnom centru Tašmajdan, na opštini Palilula od 10 do 15 sati, a istog dana akcija prikupljanja krvi biće organizovana i u SRC "11. april" na Novom Beogradu, od 10 do 15 sati.

U nedelju će ekipa transfuziologa boraviti u Velikom Gradištu, u mesnoj zajednici Biskuplje, od 9 do 15 sati.

Apelu da daju krv odazvali su se funkcioneri i članovi SNS koji su poručili da će se SNS, kao odgovorna stranka, uvek odazivati sličnim akcijama kojima se može spasiti nečiji život.

Krv su, između ostalih, danas dali ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačevivć i šef poslanika SNS Verobljub Arsić.

Bačević je novinarima na Trgu Republike rekao da je on jedan od građana koji se odazvao akciji za koju smatra da je verovatno najhumanija kojoj se čovek može odazvati jer dati krv znači spasiti nečiji život.

"SNS je ozbiljna stranka i ništa ne prepušta slučaju i siguran sam da će uvek da se odazove akcijama, posebno humanitarnim, kao što je ova", rekao je Bačević koji je naveo da je ovo prvi put ove godine da daje krv.

I Arsić je naveo da se SNS uvek odaziva humanitarnim akcijama, kao i da će njeni funkcioneri, poslanici, članovi, nastaviti da dobrovoljno daju krv jer današnja akcija nije sporadičnog karaktera.

SNS će, dodao je Arsić, učestvovati u akcijama dobrovoljnog davanja krv dokle god u našim zdravstvenim ustanovama ima potrebe za krvlju.

Krv su dali i pripadnici omladine DS, a ta stranka je u saopštenju pozvala sve građane Srbije da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi i tim humanim gestom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja