JUNAČKE SUZE: Žarko Obradović plakao kad je smenjen
Foto: Dado Đilas

Posle 5 godina primoran da napusti Nemanjinu 11

JUNAČKE SUZE: Žarko Obradović plakao kad je smenjen

Politika -
Zamenika predsednika SPS Žarka Obradovića dotukla odluka premijera i šefa socijalista da, birajući između njega i ministarke zdravlja, „spase“ Slavicu Đukić Dejanović

BEOGRAD - Suze krijem, same teku...Zamenik predsednika SPS Žarko Obradović pao je u depresiju zato što, posle pet godina rukovođenja resorom prosvete, mora da napusti Nemanjinu 11, saznaje Kurir.Obradoviću je, kako tvrde njegovi partijski drugovi, naročito teško pala odluka premijera i lidera socijalista Ivice Dačića da njega „pusti niz vodu“, a u Vladi sačuva ministarku zdravlja i potpredsednicu partije Slavicu Đukić Dejanović.Nezadovoljan izborom- Ivica je na prekjučerašnjoj sednici Predsedništva stranke prelomio - zahvalio se Obradoviću na dosadašnjem radu u Vladi. Obradović je to teško podneo, čak je i suzu pustio. Iako se posle afere „mala matura“ mnogo govorilo o neophodnosti njegove smene, zbog čega je morao da bude spreman na takav scenario, on se izgleda ipak nadao da će preživeti rekonstrukciju, da će mu greške nekako progledati kroz prste jer važi za stranačkog operativca odanog Ivici - priča izvor Kurira iz vrha SPS.Prema njegovim rečima, Obradovića je dotukla Dačićeva odluka da, birajući između njega i ministarke zdravlja, „spase“ Slavicu Đukić Dejanović.- Čovek je pao u depresiju. Prosto neverovatno - priča naš sagovornik.Osim smenjenog Obradovića, iz Vlade odlazi iz Milutin Mrkonjić, koji je sam podneo ostavku.- Za razliku od Žarka, Mrka nikom ništa ne zamera, boli ga uvo, i dalje je super raspoložen i oran za šalu - navodi izbor Kurira.Njihova drugarica, potpredsednica SPS i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da su Obradović i Mrkonjić dali veliki doprinos radu Vlade u proteklih godinu dana.Pohvale iz stranke- Njihovo preveliko iskustvo će dobro doći budućim ministrima. Sigurno će biti korisni u davanju instrukcija kako dalje raditi. Obradović je profesor univerziteta i dobro poznaje visoko obrazovanje. Mrkonjić je toliko toga dao za koridore, to je čovek gradilišta - kazala je ona.Uprkos pozivima i porukama Kurira, Žarko Obradović nije juče bio rad ili kadar da priča o svojoj smeni i otkrije svoje planove.Smena Obradovića nije udar po njegovom džepu jer se on odrekao ministarske zarade i platu primao na Fakultetu za državnu upravu i administraciju „Megatrend“. On je 2011. postao vanredni profesor, sa platom od 265.000 dinara.

Dejanović: Biću nemilosrdnaPošto je „preživela“ rekonstrukciju, ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je da će ubuduće biti nemilosrdna.- Biću kao ministar nemilosrdna tamo gde ljudski faktor zataji, jer u zdravstvu to ne smemo dozvoliti - naglasila je ona i dodala da očekuje da finansijska disciplina bude bolja u narednom periodu:- Kad bi se izmirila sva dugovanja za prethodnih nekoliko godina, mi bismo lakše disali.

Glavni odbor SPSSocijalisti će danas održati sednicu Glavnog odbora, a posle preksinoćnjeg zasedanja Predsedništva SPS, koje je jednoglasno podržalo predlog da se izaberu novi ministri saobraćaja i obrazovanja.- Neće biti donete nikakve odluke, razgovaraće se o političkoj situaciji i ciljevima koji su pred nama - kaže naš izvor iz SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track