Leoni počeo da gradi fabriku u Malošištu kod Doljevca

Investicija vredna 21 milion evra

Leoni počeo da gradi fabriku u Malošištu kod Doljevca

Srbija -
Kompanija Leoni započela je izgradnju fabrike za proizvodnju auto-kablova u Malošištu kod Doljevca. Ova fabrika će se prostirati na 25 000 kvadratnih metara i zaposliće oko 1.500 radnika

DOLJEVAC- Kompanija Leoni započela je izgradnju fabrike za proizvodnju auto-kablova u Malošištu kod Doljevca. Ova fabrika će se prostirati na 25 000 kvadratnih metara i zaposliće oko 1.500 radnika.

Investicija je vredna 21 milion evra i fabrika će biti završena do septembra 2014. godine.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i naglasio veliki značaj otvaranja jedne ovakve fabrike na ovom području. Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić je investitorima uručio ugovor o subvencijama za svako novootvoreno radno mesto.

Početku radova na izgradnji fabrike elektroinstalacija Leoni u Malošištu, prisustvovao je i predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović, koji je u izjavi za medije istakao da je otvaranje ove fabrike značajno za ceo ovaj kraj i da ova Vlada jasno pokazuje svoju opredeljenost ravnomernom razvoju svih krajeva zemlje.

Da podsetimo fabrika automobilskih kablova Leoni već krajem ove godine uposliće stotinak radnika, dok će tokom 2014. godine zaposliti još 400 radnika. Krajem 2015. godine Leoni će u Malošištu imati ukupno 1.500 zaposlenih.Leoni već ima jednu fabriku u Prokuplju, koja zapošljava oko 2000 radnika, a iz Leonija najavljuju da će plate radnika u Malošištu biti za 20 odsto veće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track