Šabac: Protest roditelja zbog zamene učitelja
Foto: Kurir

Nezadovoljni

Šabac: Protest roditelja zbog zamene učitelja

Srbija -
Učitelj Saša Kovačević je učio decu prethodne tri godine i vrlo smo zadovoljni njegovim radom, ali ga je direktorka škole Vesna Živanović zamenila i poslala u istureno seosko odeljenje, kaže Dejan Mikić, jedan od roditelja

ŠABAC - Umesto učenika, u klupe jednog odeljenja četvrtog razreda šabačke Osnovne škole "Nikolaj Velimirović" danas su seli roditelji da bi protestovali zbog zamene jednog učitelja.

Roditelji kažu da njihova deca neće pohađati nastavu dok se ne vrati zamenjeni učitelj, a svoj zahtev uputili su prosvetnoj inspekciji.

"Učitelj Saša Kovačević je učio decu prethodne tri godine i vrlo smo zadovoljni njegovim radom, ali ga je direktorka škole Vesna Živanović zamenila i poslala u istureno seosko odeljenje", rekao je jedan od roditelja, Dejan Mikić.

Dok roditelji sumnjaju da uprava škole nije bila zadovoljna radom učitelja Kovačevića iako za to nema zvanične potvrde, direktorka škole nije htela da novinarima iznese razlog svoje odluke, već je samo rekla da je zakonom predviđeno da se nastavnici i učitelji mogu rasporediti na druga mesta, te i u seosku školu.

Istureno odeljenje u selu Culjkoviću gde je poslat Kovačević, ima osam učenika. Na mesto učitelja Kovačevića u Šapcu je postavljena Milica Gačić koja je do sada radila u selu Dobriću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track