VUČEVIĆ: Istrajaćemo da deci vratimo školske sale!

Novi Sad

VUČEVIĆ: Istrajaćemo da deci vratimo školske sale!

Srbija -
To su ogromni otpori zato što neko iznajmljuje po komercijalnim uslovima školske sale, ali ponavljam, mi od te namere nećemo odustati, koliko god da ima otpora od strane direktora pojedinih škola", naglasio je Vučević

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će aktuelna gradska vlast istrajati u nameri da školske sale vrati deci.On je rekao da se od te namere neće odustati ni po koju cenu, uprkos brojnim i jakim otporima.

"To su ogromni otpori zato što neko iznajmljuje po komercijalnim uslovima školske sale, ali ponavljam, mi od te namere nećemo odustati, koliko god da ima otpora od strane direktora pojedinih škola", naglasio je Vučević.

On je kazao da su pojedini direktori škola u Novom Sadu upropastili te škole svojim, kako je kazao, "suludim potezima" i sudskim procesima ili nenamenskim trošenjem sredstava, a sada prozivaju grad da im ne pomaže.

Jedna od škola koja je u prethodnom periodu bila u žiži interesovanja javnosti je osnovna škola u Stepanovićevu čiji je račun u blokadi skoro pune tri godine zbog sudskog spora koji je škola izgubila sa jednim zaposlenim i zbog činjenice da je taj dug trebalo da bude nadokanđen prinudnom naplatom, odnosno prodajom školske imovine.

"To je skandalozno. Da direktor Osnovne škole u Stepanovićevu, čiji je račun tri godine u blokadi, ima imalo morala sam bi podneo ostavku, a ne da proziva grad. Moj stav kao gradonačelnika je da on ne može biti na mestu direktora - ja ne vodim kadrovsku politiku po školama, ali sada kažem da nije normalno da on ostane direktor posle svega što je uradio. Njemu je račun škole blokiran, nije ga Grad blokirao školu i nije Grad izazvao taj problem i nije se Grad ni sa kim inatio", rekao je Vučević.

Predmet pisanja u medijima bila je i Srednja ekonomska škola "Svetozar Miletić" u Novom Sadu koja je bila pred plenidbom pokretne imovine zbog neplaćenih dugovanja za rekonstrukciju fasade objekta u Ulici Narodnih heroja.

"Ko je pravio postupke mimo zakona o javnim nabavkama i ko je učestvovao praktično u kampanji za prethodni režim i napravio toliku štetu za Srednju ekonomsku školu", upitao je Vučević, dodajući da ni direktor te škole ne treba da bude na toj funkciji.

Vučević je naglasio da nema ništa lično ni protiv jednog od pomenutih direktora i da ih jako uvažava, ali da ukoliko se njemu meri svaki potez da svaki potez mora da se meri i drugima samo što to, kako je kazao, "niko neće da nazove pravim imenom".

"Vidim po medijima da optužuju Grad da neće da pomogne. To nije istina. Grad je pomagao i pomaže, ali ne može da pomaže lopovluk i kriminal. Ne može da pomaže samovolju i bahatost, a to što neko pokušava da se sakrije iza neke političke grupe neće mu ništa vredeti", zaključio je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track