Spremne da revitalizuju selo
Foto: Saša Urošev

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

Spremne da revitalizuju selo

Srbija -
Na petom po redu Sajmu predstaviće se 170 seoskih udruženja iz svih opština i gradova Vojvodine, kao i gošće iz Rumunije i Mađarske

KIKINDA: Vredne i radne!

Sa željom da predstavi njihove izuzetne veštine, bogato stvaralaštvo, ali i spremnost i optimizam da revitalizuju selo i Vojvodinu kao region, pre pet godina ustanovljena je manifestacija „Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“.

Na petom po redu Sajmu, čiji će domaćii u subot biti Kikinda, predstaviće se 170 seoskih udruženja iz svih opština i gradova Vojvodine, kao i gošće iz Rumunije i Mađarske: "Ovo je idealna prilika da žene promovišu sve ono što su u stanju da naprave", kaže za Kurir Stanislava Hrnjak, članica OV za obrazovanje, kulturu i informisanje.

Pomoćnica Pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Anita Beretić, ukazuje da se ovom manifestacijom obeležava 15. oktobar- Međunarodni dan seoskih žena:

"Jako se radujemo ovoj manifestaciji koja je ustanovljena 2009. godine, a prvi put održana u Novom Sadu", navela je ona.

Vesna Šijački, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova, podseća da u kikindskoj opštini postoji petnaestak seoskih udruženja:

"To i jeste jedan od razloga zašto je Kikinda zaslužila da bude domaćin", kazala je Šijački.

Na ovoj lepoj manifestaciji biće izabran i najbolji suvenir - „Mojih ruku delo“, kako bi se žene dodatno motivisale da da razmišljaju koji njihovi proizvodi mogu postati poželjni kao suveniri karakteristični za Vojvodinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track