Spremate sa za prvi sastanak? Evo na šta muškarci najviše obraćaju pažnju!
Foto: Profimedia

Saveti

Spremate sa za prvi sastanak? Evo na šta muškarci najviše obraćaju pažnju!

Zabava -
Većini muškaraca nije bitno da li žena ima savršenu frizuru i našminkano lice, dok posebnu pažnju obraćaju na nokte

Gotovo da ne postoji žena koju ne zanima kako bi trebala da izgleda na prvom sastanku sa muškarcem. Dečko koji vam se dugo dopada vas je konačno pozvao u izlazak, a vi se pitate šta bi bilo idealno poneti za tu priliku? Mnogim damama kroz glavu prolaze nedomuice, a ni muškarci nisu imuni na ove probleme.Iz čiste radoznalosti, sprovedeno je istraživanje na više od 900 muškaraca na temu o izlascima.

Na pitanje koliko njima u proseku treba vremena za spremanje uoči važne večeri, 45 posto tvrdi da im je dovoljno pola sata, dok svega 28 posto treba malo više vremena. Ostatak ispitanika ističe 15 minuta i manje.Popriličan broj njih, 81 posto je svesno kako ženama treba malo duže od pola sata da bi izgledale lepo, dok 14 posto naivno veruje da im je dovoljno pola sata. Više od polovine ispitanika priznaje kako žene ipak osećaju veći pritisak nego muškarci birajući odevnu kombinaciju za prvi sastanak.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ipak, najveća je zanimljivost od svega je činjenica da muškarci tokom razgovora gledaju i u ženine nokte. 67 posto njih ističe da im je važno da su nokti uredni i nalakirani, a kada je reč o frizuri, nešto više od pola muškaraca iz ankete nije važno je li kosa podignuta ili raspuštena. I dok žene misle da je muškarcima bitna šminka, jači pol tvrdi suprotno. Većina muškaraca voli videti ženu u prirodnom izdanju, a manjini se dopada da ih vide sa ružom na usnama. Oni tvrde da je žena lepša bez pudera, senki i maskare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track