Gulaš za nju – pored ljubavi, koji je još glavni sastojak?

Gulaš za nju – pored ljubavi, koji je još glavni sastojak?

Zabava -

Obraduj svoju dragu tako što ćeš joj pripremiti nešto specijalno!

„Gulaš za nju“ je poseban gulaš pripremljen s ljubavlju i tvojim omiljenim crnim pivom.

Za ovaj gurmanski specijalitet ti je potrebno:

• ½ kg junećeg (ili goveđeg) mesa

• 1 veća glavica crnog luka

• 1-2 čena belog luka

• ½ ili 1 manji praziluk

• šargarepa

• 2 paprike (jedna crvena i jedna zelena)

• 2-3 krompira (beli krompir)

• 0,5l crnog piva

• 1 lovorov list, majčina dušica, origano

• 1 kašika brašna

• 1 kašika paradajz sosa

• ulje, smeđ šećer, so, biber

• malo truda

• par zrna ljubavi

Glavni sastojak recepta „Gulaš za nju“ je zapravo crno pivo! Njegov specifični ukus daje posebnu aromu ovom specijalitetu.

Ako želiš da odabereš pravo crno pivo za pripremu recepta „Gulaš za nju“, otkrivamo ti i tajnu majstorske recepture za njegovo pravljenje:

Tajna majstorske recepture za proizvodnju crnog piva leži u kombinaciji nekoliko vrsta slada. Pored svetlog, tu je i specijalni slad koji doprinosi slatkastom ukusu i posebnom ukusu pečenog hleba. Za postojanost pene i karakterističan ukus karamele zaslužan je karamelizovani slad, a intenzivna boja i blaga gorčina koja je prepoznatljiva pri prvom gutljaju dobija se od crnog (prženog) slada. Kombinacija ovih sastojaka koristi se od samog početka procesa proizvodnje, radi postizanja pravog i punog ukusa crnog piva.

Sigurni smo da te zanima koje crno pivo na našem tržištu ima sve ove karakteristike? Uveri se i sam!

Zaječarsko Crno je napravljeno upravo ovako! Saznaj više o Zaječarskom Crnom na http://zajecarskopivo.com/

Priprema gulaša:

Zagrej ulje u dubokoj šerpi i blago isprži juneće meso iseckano na kockice. Izvadi meso iz šerpe i na istom ulju proprži luk (crni i beli), rendanu šargarepu, paprike (isečene na kockice). Dodaj kašiku brašna i mešaj varjačom još nekoliko minuta, potom sipaj crno pivo, malo šećera i paradajz sos. Kuvaj na tihoj vatri dok ne dobiješ kremastu smesu, a zatim dodaj proprženo meso, iseckani krompir i praziluk, začine (po ukusu) i lovorov list.

Poklopi i stavi u rernu da se krčka oko 100 minuta na 80 stepeni.

Serviraj uz mnogo ljubavi i pravo crno pivo.

Prijatno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track