KON TIKI: Skopelos – zeleni raj Severnih Sporada
Foto: PR

KON TIKI: Skopelos – zeleni raj Severnih Sporada

Zabava -

Skopelos je ostrvo u severnom delu Egejskog mora koje pripada grupi Severnih Sporada. Po legendi ostrvo Skopelos stvorio je Dionisov sin Stafilos. Na Mediteranu ostrvo je poznato kao „mesto gde se rađa vino“. Skopelos je ostrvo gotovo bez vetra s bezbroj zaliva, uvala, pećina i okomitih stena koje ga čine prepoznatljivim.

Takođe je i ostrvo crkava i manastira. Ima ih više od 300 i gotova svaka je mala riznica freski i starih ikona. Najatraktivniji su manastir Evangelistrija, Preobraženski manastir, Episkopi i manastir Svetog Regina

Najveće naselje i glavni grad je Hora smeštena u severnom delu ostrva. Jedan je od najlepših gradova na Egejskom moru s autentičnom arhitekturom. Okružen zelenilom građen je u obliku amfiteatra s belim kućama prekrivenim crvenim crepom što ga čini različitim od ostalih primorskih gradova u ovom delu Mediterana. Zanimljiv podatak je i taj što Hora ima više od 100 crkava, odnosno tačno 123. Najpoznatije su crkva Hrista, arhanđela Mihaila, Svetog Atanasija....

Skopelos ima više od 20 plaža počev od peščanih preko šljunkovitih i onih s predznakom „divlje“. More je idealno čisto i kao izmišljeno za ronjenie i jedrenje. Sve plaže su mirne i izolovane s jelama, borovima i kedrovima koji daruju prijatnu prirodnu hladovinu. Panarmos je najpopularnija ostrvska plaža. Smeštena u živopisnom zalivu udaljena je 12 kilometara od Hore. Duga 500 i široka 30 metara prekrivena je šljunkom. Na obali uz plažu su mnogobrojni restorani i kafei. Jednako popularne su i plaže Adriana, Stafilos i Vellania.

Po obliku Skopelos liči na saksafon. Postoji šaljivo verovanje da je oblik ostrva bio inspiracija za stvaranje čuvenog muzičkog stila „rembetiko“ poznatijeg u svetu kao „grčki bluz“

Na Skopelosu su snimljeni i kadrovi filma „Mama Mia“ koji je naslov dobio po čuvenoj pesmi još čuvenije švedske grupe „ABBA“. Sve se događalo 2008. godine i od tada je Skopelos želja mnogih parova koji se baš na ovom ostrvu činom venčanja zaklinju na večnu ljubav.

Da biste dobili inspiraciju da posetite ostrvo Skopelos i da doživite nezaboravne trenutke vašeg odmora u Grčkoj, posetite zvaničnu web stranicu Grčke Nacionalne Turističke Organizacije. www.visitgreece.gr

Za leto pred nama Kon Tiki je na ovom rajskom ostrvu obezbedio smeštaj po meri onih koji uživaju u lepoti odmora. Takođe i čarter letove do zelenog kopna u plavetnilu Mediterana. Avion sleće na aerodrom susednog ostrva Skiatos a zatim sledi i uzbudljivi transfer trajektom u tajanju od 40 minuta do konačnog odredišta – Skopelosa.

Hotel Elios Holidays 3* je jedan od najprodavanijih u gotovo svakoj sezoni. Uz željeni komfor na bazi polupansiona u varijanti porodičnog odmorta nudi i besplatan smeštaj za dvoje dece starosti čak do 16 godina. Ležaljke i suncobani na plaži Elios su besplatne za goste hotela. Cena od 499 evra.

http://www.kontiki.rs/Hotel/skopelos/elios-holidays

Uživaćete i u Alexios Studiu u mesto Neo Klima. Ovi apartmani su više nego idealna pozicija za uživanje u istraživanju lepota ostrava s predzankom smeštajnog kapaciteta s prefiksom doborg odnosa cene i kvaliteta. Cena od 239 evra.

http://www.kontiki.rs/Hotel/skopelos/alexios

Hotel Aeolos 3*, lociran na par koraka od plaže u gradu Skopelosu, je smeštajana jedinica koju u Kon Tikiju preporučuju parovima. Uz dobru plažu i komfor hotela odnosno arnažmanu u varijanti noćenja s doručkom, gostima s pruža i prilika da šetnjom upoznaju grad i odaberu mesta za ručak ili večeru po meri ličnog senzibiliteta. Uživanje je nešto što se unared može garantovati. Cena od 539 evra.

http://www.kontiki.rs/Hotel/skopelos/aeolos-hotel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track