Najnovije vesti

INTERVJU S DINOM MERLINOM Ljubav je često jača od razuma!
Foto: Kurir Arhiva

EKSKLUZIVNO

INTERVJU S DINOM MERLINOM Ljubav je često jača od razuma!

Zabava

Poznati pevač otkriva da i danas živi isti mladalački san koji je započeo sa 17 godina, kada je sreo i zavoleo svoju suprugu Amelu

foto: Kurir Arhiva

Pesme čuvenog muzičara Dina Merlina (55) obožavaju mnogi, a i ne znaju da se iza divnih stihova krije njegova ljubavna priča. Popularni pevač pred veliki koncert u Kragujevcu samo za naše čitaoce otkriva tajnu svog uspešnog braka, koji traje gotovo četiri decenije.

- Ako me je život ičemu naučio, onda je to da je ljubav često jača od razuma. Razumna odluka bi bila da ne želite za zeta pesnika s glavom u oblacima. Kad promislim, možda ga ni ja ne bih želeo, tako da potpuno razumem Ameline roditelje. Nekad se čoveku prvobitni plan čini potpuno razumnim, a onda dođe ljubav i učini da vam sve izgleda šašavo – pomrsi planove, a kada se mutna voda razbistri, bolje vidite kojim putem treba da kročite, kao što smo to na teži način naučili Amela i ja – kaže Merlin, koji je bio siromašan, a njegova izabranica bogata studentkinja arhitekture. Međutim, ljubav ih je, kako priznaje vodila kroz život.

foto: Kurir Arhiva

- Amela i ja imali smo po 17 godina kada smo se upoznali, bili smo mladi i zaljubljeni i već tada smo sanjali da želimo da ostarimo zajedno. Još živimo taj mladalački san i ta jednostavna činjenica je verovatno i najveća tajna. Svakako u našem braku ima i ljubomore. Verujem da je ona začin za ljubav, začin svake zdrave veze. Da nema ljubomore, ne znam koliko bi imalo smisla pisati pesme - priznaje muzičar.

Kao kruna njihove ljubavi došla su i deca, ćerka Naida i sin Hamza, na koje je otac posebno ponosan.

- Vrlo sam zadovoljan što su odrasli u samostalne, sposobne i odgovorne osobe. I uvek se nadam da tu ima i moje zasluge - kroz osmeh kaže Dino, koji ne krije da je strog otac. - I tužilac sam i sudija. I kritičar. I pritom uvek nemilosrdan pre svega prema samom sebi - priznaje pevač, koji je trudi da porodica ne trpi zbog njegovog posla.

- Svetla pozornice znaju da budu toliko jaka tako da se ne samo vi, već i svi oko vas, osećate razotkrivenim. Često se osećam kao da ste stešnjeni ili na ispitivanju, i neka velika ruka kao da drži vrata otvorenim sve vreme. Srećom pa smo i moja porodica i ja srasli jedni s drugima i davno smo naučili da se nosimo s pritiscima raznih vrsta - ističe Dino, koji će prvi put 30. juna nastupiti u Kragujevcu.

- Biće to, siguran sam, jedna predivna letnja noć pod zvezdama, sa dragim ljudima. Baš pre nekoliko dana imao sam priliku da u Sarajevu sretnem ekskurziju srednjoškolaca iz Niša i vidim njihov sjaj u očima i uzbuđenje pred koncert u Kragujevcu na koji planiraju da dođu. Tako da, očekivanja su srazmerna očekivanjima moje publike, a moja publika je zahtevna i uvek očekuje mnogo. Ne preterujem kada kažem da se zaista cela moja ekipa i ja pripremamo sa jednakom dozom poštovanja prema publici u svakom gradu u koji dolazimo.

Kragujevčanke i Kragujevcani će imati na raspolaganju ono najbolje što možemo da ponudimo – zaključuje muzičar.

M. Dejanović

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...