SRBIJA DOBIJA MREŽU BUDUĆNOSTI: SBB najavljuje prve GIGA gradove!
Foto: Promo

UNAPREĐENJE

SRBIJA DOBIJA MREŽU BUDUĆNOSTI: SBB najavljuje prve GIGA gradove!

Zabava -

Kao lider u distribuciji digitalnih servisa u Jugoistočnoj Evropi, United Group i dalje predvodi digitalnu transformaciju regiona gradeći najveću mrežu nove generacije – GIGA mrežu.

SBB danas već može da podrži brzine interneta do 1Gbps, kroz postojeće kablove, do domova i biznisa svojih korisnika i nastavlja da unapređuje svoju HFC – hybrid fiber coax mrežu. Daljim razvojem Docsis 3.1 tehnologije na postojećoj mreži, SBB će imati mogućnost pružanja brzina interneta do čak 10Gbps.

foto: Promo

Realizujući najavljeni petogodišnji plan investiranja od 293 miliona evra, SBB najavljuje i prve GIGA gradove u Srbiji – Novi Sad i Suboticu. Ovi gradovi će od 18. oktobra ponuditi prve pakete od 1Gbps. U toku 2019. godine i Beograd i Kragujevac će postati GIGA gradovi, čime će u preko 700.000 domaćinstava u Srbiji biti dostupna Gbps brzina interneta. Ovim će SBB imati najveću gigabitnu mrežu u Srbiji.

Ulaganja SBB-a i United Grupe od samog početka su bila usmerena na stvaranje mreže budućnosti. Zato sada poseduju najveću regionalnu mrežu nove generacije, koja je spremna da podrži sve buduće potrebe korisnika, kako u njihovim privatnim domovima tako i sve potrebe njihovih biznisa.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track