Najnovije vesti

Da li posle oporavka cene, Bitkoin nastavlja da raste i drugi mesec za redom?
Foto: Promo

Da li posle oporavka cene, Bitkoin nastavlja da raste i drugi mesec za redom?

Zabava

Nakon rasta u februaru od oko 11%, Bitkoin nastavlja uzlaznim trendom pa je tako od prvog marta do danas zabeležio rast od oko 4%, da bi se cena ustalila iznad 3900 dolara. Posle snažnog silaznog trenda koji traje od kraja 2017. godine, cena ove kriptovalute nalazi se u fazi konsolidacije. Ostaje da se vidi da li prelazi u fazu dugoročnog oporavka cene.

KapitalRS je, za sve koji su zainteresovani da saznaju kako da trguju cenom Bitkoina ili žele da prošire svoje znanje, pripremio besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cenom Bitkoina" (takozvani CFD-i). Knjiga je prilagođena svim nivoima znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cenom Bitkoina" preuzmite ovde.

Šta je Bitkoin?

Bitkoin je vrsta digitalnog novca (kriptovaluta). Ono što ga čini različitim od konvencionalnog novca jeste to što nijedna institucija ne kontroliše mrežu Bitkoina, pa ni banke. U aprilu 2010. godine cena jednog Bitkoina iznosila je 0,003 dolara, dok je rekordnu vrednost Bitkoin dostigao u decembru 2017. kada je vredeo preko 17.000 dolara.

Mnoge države su proglasile Bitkoin legalnim što je imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu. Bitkoin se prati kroz javni online zapis poznatiji pod imenom „block chain“. Konačan broj Bitkoina može biti proizveden kroz proces koji se naziva „rudarenje“, a ustvari predstavlja rešavanje kompleksnih matematičkih problema koji za nagradu generišu delić jednog bitkoina. Jedna od najvećih prednosti ovog načina trgovine je u tome što i pored toga što je evidencija transakcija javna, korisnici koji vrše transakcije ostaju anonimni.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cenom Bitkoina" preuzmite ovde.

Izvori: Kapital RS, Vanityfair.com

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...