Najnovije vesti

DECA JEDVA ČEKAJU VASKRŠNJU TRPEZU BAŠ ZBOG OVE POGAČE: Lako se sprema, izgleda BOGOVSKI, a o ukusu je suvišno pričati!
Foto: Profimedia

Vaskršnja treza

DECA JEDVA ČEKAJU VASKRŠNJU TRPEZU BAŠ ZBOG OVE POGAČE: Lako se sprema, izgleda BOGOVSKI, a o ukusu je suvišno pričati!

Zabava

Za Vaskrs se domaćice rastrče po kuhinji kako bi spremile što bogatiju trpezu. Dečica nestrpljivo čekaju najradosniji dan kada, pored tucanja jaja, uživaju u poslasticama, a najviše se raduju pogači. 

 

Potrebno je: 

600 g pšeničnog glatkog brašna

1 kašičica soli
80 g šećera
1 vanilin šećer 

1 g kvasca
2 jaja
250 ml mleka

 

Za premazivanje:
1 razmućeno jaje

 

Za ukrašavanje
3-5 kuvana jaja

 

Priprema:
Brašnu dodajte so, šećer, limun, vanil šećer, kvasac, jaja i toplo mleko. Zamesite glatko testo i ostavite pokriveno na toplom mestu da se diže dok se volumen ne udvostruči. Testo premesite i podelite na 3 ili 4 dela, zavisno od koliko delova želite da ispletete pletenicu. Ispletite pletenicu. Na pletenicu rasporedite kuvana jaja i premažite jajetom. Pletenica može biti duguljasta, okrugla ili u obliku srca. Ostavite da se testo odmori 15 minuta, a zatim je pecite na 180°C oko 40 minuta. Tokom pečenja pletenicu prekrijte papirom da ne bude pretamne boje.

foto: Profimedia

Kurir.rs/foto Profimedia

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...