PROGRAMIRANJE IGRICA, ROBOTA I VIRTUELNA STVARNOST: Sve ovo čeka vas u nedelju, 1. septembra  u SC STADION
Foto: Promo

PROGRAMIRANJE IGRICA, ROBOTA I VIRTUELNA STVARNOST: Sve ovo čeka vas u nedelju, 1. septembra u SC STADION

Zabava -

Kliker IT centar, najveća škola novih tehnologija za decu će u nedelju, 01. septembra od 15 do 17 časova, mališanima pokazati kako mogu da programiraju svoje igrice u Scratch platformi, upravljaju robotima, a i kako izgleda vožnja rolerkousterom u virtuelnoj stvarnosti.

Cilj radionice je da se deca zainteresuju za nove tehnologije, postanu stvaraoci, a ne samo korisnici igrica, aplikacija, sajtova, robota. Učenjem principa programiranja podstiče se radoznalost, logika, kreativno razmišljanje, rešavanje problema, sistematsko i analitičko razmišljanje, pravljenje sistema iz pojedinačnih delova.

foto: Promo

Kliker IT centar za decu postoji od maja 2015. godine i bavi se podučavanjem dece uzrasta od pet do osamnaest godina osnovama kompjuterskog programiranja, robotike, elektronike i 3D štampe i trenutno zauzima lidersku poziciju u Srbiji u ovoj oblasti. Kroz dvanaest različitih programa koje realizujemo do sada je prošlo oko 2500 dece, dok je besplatnim jednodnevnim radionicama prisustvovalo oko 700 dece. Naši programi se sprovode u Srbiji u Beogradu (četiri lokacije), Pančevu, Požerevcu, Čačku, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Leskovcu, Užicu, Lazarevcu, u Republici Srpskoj u Banjaluci i u Crnoj Gori u Nikšiću.

foto: Promo

Kroz razne projekte Kliker IT centar je do sada sarađivao sa brojnim organizacijama, obrazovnim institucijama i kompanijama. Posebno izdvajamo projekte koje smo realizovali sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i jednom švajcarskom softverskom kompanijom putem kojih smo obezbedili besplatne kurseve programiranja i robotike za preko stotinu dece slabijeg materijalnog ili socijalnog statusa. Takođe smo već drugu godinu za redom zaduženi za IT radionice na kampu “Drugarijada” koji organizuje Novak Đoković Fondacija za 130 dece iz ruralnih krajeva Srbije.

Vidimo se u nedelju na velikoj manifestaciji “Učionica iz snova” u šoping centru Stadion.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track