Jedinstveni užitak i u srcu Beograda – Papalada, u pesmama opevana
Foto: Promo

Jedinstveni užitak i u srcu Beograda – Papalada, u pesmama opevana

Zabava -

Proverena starinska mešavina nekoliko vrsta ribe na maslinovom ulju, koga je tu tek toliko da obroku da draž, a organizmu onu zdravu dozu masnoće, i dan danas sinonim je slasnog užitka.

To jelo domaćica s Jadrana od ulova domaćina s pučine sinje, i u pesmama je opevano.

Čuvena gozba, koju pomorci i dragi im gosti silno iščekuju, nadaleko je znana.

A takva je i ovdašnja, istoimena, „usidrena“ u srcu Beograda - jedna, jedinstvena i neponovljiva – Papalada http://papalada.rs/.

U samom centru grada, u Francuskoj 12, restoran, koji i imenom i umećem baštni ono najbolje iz medistrasnke tradicije i pravi ga po meri savremenog čoveka, nezaobilazan je i Beograđanima, i onima koji u ovaj grad potegnu sa svih strana sveta.

Gregada, Brodet http://papalada.rs/wp-content/uploads/2019/11/Jelovnik-1.pdf, ti starinski ukusi Mediterana, ali i lignje, jastozi, plodovi mora... na jednm mestu, garant su uživanja i zdravog zalogaja i čista dragocenost u ovo vreme instant ishrane.

A tek riba, koja je u Papaladi samo sveža, morska, po meri je i ukusu svakoga. Pa ko kako voli, nek’ izvoli – na grilu il’ u debelom omotaču od soli koji kelneri razbijaju tu, pred gostima, u simpatičnom ritualu. Mogu bakalar, orada, brancin, tuna i druge morske „kraljice“ da se peku i u peći, k’o nekada ili jednostavno samo skuvaju.

foto: Promo

Kako god da odlučite, uz povrće, uglavnom ono brižljivo gajeno u plastenicima u Železniku, kao i prefinjene i pikantne začine s istog „polja“, samo dobro vam se piše. A uz sjajna vina, koja su ovde birana spram zasluženih nagrada, i duša i telo su na pravom mestu.

Naravno, na skali mediteranske ishrane, one za koju je i nauka to rekla, a niko živi nije porekao, da je najzdravija, ima i mesa. Podrazumeva se da je spravljeno na pravi način. A upravo tako je u Papaladi – s malo maslinovog ulja, a mnogo, mnogo zdravlja. Konjski stek, ćureći file il’ juneći biftek šefa kuhinje s palačinkom od krompira idealni su da nauče ovdašnje gurmane kako se u mesu da spojiti i užitak i zdravlje.

foto: Promo

Jer, dokazano je da samo ovakva ishrana čisti orgaizam, smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja, pa čak i kancera.

A sve ovo ne biva bez dobrog društva. U osnovi piramide mediteranske ishrane je čovek i bližnji mu – porodica, prijatelji, kolege... Jer zdravi ste, i dušom i telom, kad delite s drugima sve, a pre svega obrok.

Zato, darujte dragim osobama i sebi zdrave i slasne zalogaje i neponovljive trenutke. Papalada vas čeka...

foto: Promo
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track