Ovaj delikates morate da probate – vuk samotnjak iz morskih dubina najbolji je u Papaladi

Zabava -

Da li ste znali da je vaša omiljena riba – brancin zapravo vuk samotnjak iz morskih dubina?! Da, da! I baš zato, dok ga sa slašću jedete u Papaladi, znajte da ste među odabranima. Jer ovaj delikates, koji se krije na dnu sinjeg mora, teško je uloviti.

-Od svih savršenih riba, brancin je najtraženiji. Znan je i kao lubin, koji ime dobi od latinske reči lupus, što znači vuk. U moru je samotnjak, ne da se uloviti tako često, pa ga ni nema u izobilju – kaže šef kuhinje u Papaladi Radomir Bato Timotijević.

foto: Promo

Brancin je jedan, a načina za spremanje mnogo. U Francuskoj 12, u samom srcu Beograda, svaki je umetnost. Tu, u Papaladi ste na dupom dobitku – i zdravo i slasno!

Čist brancin, na grilu, koji pušta „sokove“ – proverena je dobitna kombinacija. Nema tu nikakvog viška, niti išta manjka.

foto: Promo

Ukoliko biste savršen balans između potrošenih i sačuvanih zdravih „dejstava“ ovog morskog vuka, kuvanje na pari je pun pogodak.

A za sve vas koji koji biste ukus i miris mediteranske hrane u jednom - brancin pečen u rerni s prvoklasnim povrćem i sjajnim začinima idealan je obrok. Raznovrsnost boja u zdravom tanjiru, okrepljuju i dušo i telo, naročito u ove zimske dane.

foto: Promo

Bato preporučuje i poseban specijalitet - brancin u soli. Tradicionalan način pripreme oduševljava sve redom. Tu je i zabavni ritual pred savršen obrok - kelner naočigled gostiju razbija debeli beli omotač i otkriva slasnu ribu.

foto: Promo

Ali, ne zaboravite da ovaj raj „skočkan“ usred Beograda, nudi i druge mediteranske specijalitete. Spravljene isključivo na maslinovom ulju, onom najboljem crnogorskom. I svi ti polodovi mora i sva ta sveža riba deo su zdravog tanjira čuvene Papalade.

foto: Promo

Za gurmane koji bi i meso i zdravlje na tacni – tu je opet Papalada. Vrsno domaće meso, odležalo i 60 dana, garant je dobrog holestrola i još boljeg uživanja. Biftek šefa kuhinje, recimo, jedinstven je specijalitet. Juneći biftek uz palačinku od krompira, pančetu, gorgonzolu i dva čuvena tvrda sira Pecorino i Grana padano – neponovljiv je užitak. Uz dobro vino, a u Palaladi su samo ona nagrađivana, biće to doživljaj koji se pamti. Onaj kad vam je sve potaman. I u stomaku, i u glavi, i u srcu. A to je danas suvo zlato.

foto: Promo

Zato, časa ne časite – Papalada, Francuska 12 - samo za vas.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track