U KUĆI IMAMO PREDMETE KOJE KORISTIMO SAMO ZA JEDNU NAMENU: Ovi kihinjski aparati mogu biti i te kako korisni
Foto: Shutterstock

praktično Aparat za galete može da zameni toster

U KUĆI IMAMO PREDMETE KOJE KORISTIMO SAMO ZA JEDNU NAMENU: Ovi kihinjski aparati mogu biti i te kako korisni

Zabava -

Isprobajte Ponekad u kući imamo predmete koje stalno koristimo za jednu te istu stvar. Evo prilike da saznate na koji način

Kuhinjski alati koji su namenjeni za samo jednu svrhu mogu se zapravo upotrebiti za više različitih stvari.

Tako ćete uštedeti mnogo vremena, a sigurni smo da ćete biti zadovoljni rezultatom. Predlažemo da neke od sledećih saveta svakako isprobate.

1. Sekač za jaja idealan za jagode

Nema razloga da aparat koji seče jaja ne koristite i za druge namirnice poput jagoda (kada treba da ih isečete na listiće da biste ukrasili desert) ili sira.

foto: Shutterstock

2. Rende za sir za hladan maslac

Umesto da čekate da maslac za kolače ili testo omekša i da ga tek onda isečete na male komadiće, upotrebite rende za sir da biste ga izrendali. Tako će se brže zagrejati i lakše umesiti s brašnom.

foto: Shutterstock

3. Aparat za vafle umesto tostera

Ako nemate aparat za tostiranje sendviča, poslužite se aparatom za bakin kolač, koji će obrok pretvoriti u hrskavo savršenstvo.

foto: Shutterstock

4. Rezač za jabuke odličan i za krompir

Baš kao što njime pritiskate jabuku da biste dobili ravnomerne kriške, tako ćete napraviti savršeno i jednako isečene komadiće krompira koji su odmah spremni za pečenje.

foto: Shutterstock

5. Kuhinjskim hvataljkama iscedite voće

Limun ili pomorandžu presecite napola i polovinu stavite između hvataljki, stisnite ihi iscedite sok. Limun pre toga možete staviti u mikrotalasnu na 30 sekundi, toplota pomaže da iz njega iscedite više soka ili ga dobro izvaljajte na tvrdoj površini u kuhinji.

6. Kašika za sladoled sjajno čisti semenke

Kašiku za sladoled možete koristiti i za uklanjanje semenki s dinje. Njene ivice savršene su da od njih potpuno očistite unutrašnjost ovog voća.

foto: Shutterstock

7. Ljuštilicom napravite špagete od povrća

Da biste napravili rezance (špagete) od tikvica, poslužite se običnom ljuštilicom za odstranjivanje kore sa povrća (krastavca, krompira...). To isto možete da uradite i sa šargarepom ili celerom kad pravite salatu.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track