Najnovije vesti

Neki smatraju da je to gubljenje vremena: Igranje igrica da ili ne?
Foto: Promo

Neki smatraju da je to gubljenje vremena: Igranje igrica da ili ne?

Zabava

Postoje različita mišljenja na temu video igrica. Neki smatraju da je to gubljenje vremena, dok drugi kažu da su igrice dobra stvar u odrastanju dece, ali i koristan deo svakodnevice odraslih. Brojna istraživanja su pokazala da su neki od benefita igranja video igrica smanjenje asocijalnog, lakše donošenje odluka, povećanje sposobnosti učenja, poboljšavanje refleksa kao i razvijanje mašte.

foto: Promo

Stereotip je da su gejmeri asocijalni, što je zapravo velika neistina jer su ljubitelji igara timski igrači i vrlo rado sa drugima dele svoja iskustva, te su zbog toga spremni da upoznaju nove ljude. Kompleksnije igrice zahtevaju aktiviranje kognitivnih sposobnosti pa tako deca ali i odrasli povećavaju sposobnost učenja i donošenja odluka. Takođe, video igrice su veoma često osmišljene tako da imaju prepreke za koje je potrebno uložiti dodatni napor ili brzu reakciju, te se na taj način razvijaju refleksi. Naravno, kod izbora igrica treba voditi računa da spadaju u kategoriju koje mogu biti korisne igračima.

Ako ste za jednu takvu igricu, predlažemo vam „Ultra Jungle Run“. Pridružite se Tigru koji treba uspešno da savlada sve prepreke u džungli i sakupi što više energije, a oni koji budu najuspešniji mogu osvojiti i vredne dnevne i nedelje nagrade. Neke od njih su PS4, pametni sat, zvučnik, slušalice, Ultra Energy poklon paket i mnoge druge vredne nagrade. Više detalja saznajte na https://ultrachallenge.rs/ ili u Viber pretrazi ukucajte Ultra Challange i pridružite se.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...