IZGLEDA FANTASTIČNO, A LAK KAO PERO: Nek vas ne zavara lakoća Huawei Matebook X, u igri je OZBILJAN IGRAČ
Foto: Promo

IZGLEDA FANTASTIČNO, A LAK KAO PERO: Nek vas ne zavara lakoća Huawei Matebook X, u igri je OZBILJAN IGRAČ

Zabava -

Huawei je moćno zakoračio na tržište laptopova i postavio izazove ostalim proizvođačima kada je u pitanju premium iskustvo korišćenja računara, naročito za poslovne ljude kojima je potreban praktičan, brz i prenosiv kompjuter. Nakon što smo vam predstavili svoje iskustvo sa Huawei Matebook X Pro, na red je došao i Huawei Matebook X.

Huawei
foto: Promo

Prvi utisak, koji nije mogao da izostane je koliko je model lagan, i teži svega 1 kilogram. Ultra tanak, savršen za one u pokretu, pa što se praktične strane tiče, koju će poslovni, urbani korisnici veoma ceniti, nema zamerke. Dizajn je moderan, laptop deluje elegantno, raskošno, i skoro nismo videli notebook računar koji izgleda bolje u rukama korisnika. Načuli smo i da su ga prozvali favoritom među gradskim trendseterima, kojima je bitno da laptop ostavlja jak , vizuelni utisak. Dolazi u Silver frost i Forest Green nijansama.

Huawei
foto: Promo

Legura magnezijuma i aluminijuma sa privlačnim odsjajem zaokružuje ceo doživljaj, a usek oko touch-pad-a, dakle sa prednje strane olakšava otvaranje uređaja.

Velika ispunjenost ekrana drugi je pozitivan utisak čim otvorite ovaj notebook, sa odnosom stranica 3:2 i dijagonalom od 13 inča, sa zaista lepim prikazom kada su notebook-ovi u pitanju. I ovaj model donosi ekran osetljiv na dodir – umnogome ubrzava rad i surfovanje internetom i čini se da će Huawei ovim zadobiti mlađe korisnike.

Huawei
foto: Promo

I na ovom modelu je kamera sakrivena ispod tastera (pojavljuje se samo kada je “pozovete”), a i tastatura na našem testu nosi mnogo bodova, s obzirom da su tipke prilično velike i potpuno je iskorišćen prostor na baznom delu uređaja, sa diskretnom, ali dovoljnom osvetljenošću ispod tastera.

Još jedan iskorak ka bezbednosti je i skener otiska prstiju na Power dugmetu, koji sprečava da neželjeni gosti “upadnu” na vaš kompjuter.

Moramo reći da smo i pre testa čuli da se podiže galama oko tačpeda na Matebook X laptopu, ali i da su očekivanja opravdana, te da nas je ovaj tačped, na kom je primenjena FreeTouch tehnologija, koja pruža udobno i precizno upravljanje funkcijama i visoku osetljivost na vaše komande, potpuno kupio. Čak je jedno od prijatnijih iskustava prilikom rada na ovom računaru.

Huawei
foto: Promo

Baterija od 42 Wh pokloniće vam ceo radni dan na laptopu bez potrebe da proveravamo koliko je ostalo vremena do punjenja uređaja. Dolazi sa odličnim punjačem od 65W sa USB-C portom, ali i ovaj Huawei uređaj možete dopuniti sa punjačem od mobilnog telefona, što je jako zgodna ideja za putovanja ili celodnevno “seljakanje” po gradu, kada za sve vaše uređaje možete nositi samo jedan punjač.

No, ovaj “lepotan” ima čime da se pohvali i kada su performanse u pitanju, jer dolazi sa Intel Core i5 procesorom sa 4 jezgra i integrisanom Intel UHD grafikom. Dolazi i sa Windows 10 operativnim sistemom.

Što se hlađenja uređaja tiče, zaboravite na šumove, jer dolazi sa sistemom za hlađenje bez ventilatora.

Huawei
foto: Promo

Jedan od naših favorita kada je Huawei svet laptopova u pitanju je i Multi-screen Collaboration funkcija, preko koje povezujete Huawei uređaje lako, pa je sasvim praktično da vam se ekran mobilnog pojavi na laptopu, pa da tako odgovarate na poruke i koristite svog mobilnog ljubimca. Huawei definitivno čini mnogo na tome da vas “navuče” na svoj ekosistem uređaja, jer ih povezuje neodoljivo lako.

Sa četiri zvučnika dobro raspoređena zvučnika i dva mikrofona, koji hvataju zvuk i sa distance ne morate mnogo da brinete da ćete propustiti bilo šta, danas, u vreme kada su onlajn poslovni sastanci postali naša svakodnevnica, pa je u ovom segmentu uređaj pokazao zavidne performanse.

Sve u svemu, jedan sjajan uređaj, koji će privući izgledom i lakoćom, a neće razočarati performansama. Daleko od toga. Brz, praktičan, prijatan za korišćenje. I možda će privlačiti trendsetere, ali je ozbiljan kandidat da i sam postavlja trendove.

Cena uređaja je 179.999 dinara.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track