UREDITE ENTERIJER U SKLADU SA VAŽIM ŽIVOTNIM STILOM I NAVIKAMA: Koje su najbolje boje za trosed u vašoj dnevnoj sobi?
Foto: Shutterstock/ Dallas

UREDITE ENTERIJER U SKLADU SA VAŽIM ŽIVOTNIM STILOM I NAVIKAMA: Koje su najbolje boje za trosed u vašoj dnevnoj sobi?

Zabava -

Pri izboru troseda za vašu dnevnu sobu, najvažniji kriterijumi su dimenzije, oblik i materijal. Ukoliko na ova pitanja odgovorite u skladu sa vašim životnim stilom i navikama, izabraćete trosed koji će odgovoriti na vaše svakodnevne potrebe i predstavljaće kvalitetan komad nameštaja koji će dugoročno biti funkcionalan.

No, izbor troseda se ne završava sa pomenutim kriterijumima. Ukoliko niste primetili, u ovom nizu fali jedna vrlo važna stavka a to je boja. Trosedi danas imaju neverovatne kombinacije materijala, teksture i boja. Pošto su trosedi centralni element dnevne sobe, njihova boja će u velikoj meri odrediti estetiku vašeg životnog prostora i zato ćemo vam danas predočiti šta je važno da imate na umu kada mislite o bojama ovog kraljevskog komada nameštaja.

Kako izabrati boju za trosed

Koja su boje najbolji izbor za vaš trosed zavisiće od puno faktora ali ovih par možemo izdvojiti kao krucijalne. Ukoliko i pored ovakvog promišljanja ostanete sa dilemom, uvek se možete poslužiti oprobanom metodom u uređenju enterijera “magija broja 3”. No, vratimo se na pitanje boje. Pored osnovnog pitanja da li želite tamniju ili svetliju boju, postoji još nekoliko faktora koji će vam pomoći da odlučite. Razmislite o vašim odgovorima na ova pitanja i izabraćete idealnu boju za vaš trosed.

Generalni stil vašeg doma

Iako se trendovi menjaju svake godine a ponekad i od sezone do sezone, klasični izbori bele, bež i sive ostaju relevantni uvek. Naša preporuka je da umesto da se slepo vodite trendovima, koji često mogu podrazumevati i više cene troseda, ovu stavku možete rešavati detaljima.

Ukoliko se odlučite za neku od klasičnih boja i ona se uz materijal i teksturu savršeno uklapa u ostatak vašeg životnog prostora, preporuka je da jastučiće, tepih i prekrivače koristite kako biste uneli efektne boje u vaš dan.

Jedan od načina da mislite o ovome je šematski. To bi značilo da prošetate kroz svoj stan ili kuću i pažljivo osmotrite priču koje pripovedaju boje. Ova metoda je odlična jer se naredni izbori boja sami nameću kao logični, pa će tako biti i sa vašim trosedom.

Veličina životnog prostora

Verovali ili ne, veličina vašeg životnog prostora vam može biti informativna u kontekstu odabira boje za trosed. Ukoliko su vam dnevna soba i/ili ceo životni prostor manji od prosečnog, preporučljivo je da birate svetle boje koje će vizuelno “otvarati” prostor. Još jedan trik je da izaberete boju troseda prema boji zida, što će još više “uvećati” vaš prostor. Dodatni plus je što u tom slučaju možete da se igrate sa detaljima jer dnevna soba tada svakako neće delovati prenatrpano.

Životni stil - održavanje

Dobro pitanje od kog biste mogli krenuti je ko i kako će se sve trosed koristiti. Ukoliko imate ljubimca, možda tamna boja nije preporučljiva. No, ukoliko je baš ovo boja koju želite, i to se može rešiti prekrivačima koji se lako peru u mašini za veš.

Tamnije boje najčešće manje pokazuju potrošenost materijala. Ukoliko je pozicija troseda direktno izložena suncu, razmotrite da uzmete blago tamniju nijansu nego što ste planirali. Boja će prirodno bledeti a ovako će, čak i u malo svetlijoj varijanti, dugo ostati u okviru vaše željene nijanse.

Mesto na kome ćete pronaći svoj idealan komad nameštaja

Ukoliko tragate za kvalitetnim i dugovečnim trosedom, u salonima nameštaja Dallas možete pronaći razne modele, koje odlikuju savremeni dizajn, udobnost i vrhunski kvalitet. U širokom asortimanu, svaki kupac će naći komad nameštaja po svom ukusu i po meri svog prostora.

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track