Shouse – disco žurka sa horskim pevanjem
Foto: promo

Shouse – disco žurka sa horskim pevanjem

Zabava -

Ako bismo morali da izaberemo jednu pesmu koja je obeležila EXIT 2.0, onda je to svakako „Love Tonight“, koja se našla u setovima skoro svih DJ-eva koju su nastupali prošle godine. Ove godine, na Tvrđavu stižu ni manje ni više nego autori ovog ogromnog hita – Shouse.

Sve je počelo tako što je Ed Service rešio da se preseli sa Novog Zelanda u Australiju. Tamo ga je sačekao Jack Madin, folk muzičar koji je navikao da svira pred polupraznim salama. Zajedno su rešili da naprave bend, da budu čudni i da se igraju sa zvukom. Svoj „weird house“ bend, kako su nazvali svoj žanr, rešili su da upotpune čudnim imenom, pa su se nazvali Shouse.

Prva pesma koju su zajedno napisali je upravo i bio njihov najveći hit – „Love Tonight“. S tim što je od pisanja pesme i sviranja pred publikom, mahom sastavljenom od drugara, pa do dobro isproduciranog snimka, prošlo nekih pet, šest godina. Tek 2017. godine ostatak sveta je mogao da čuje ovu pesmu. Mogao je, ali iskreno, nije joj odmah potrčao u susret.

Bili su neka vrsta australijskih skrivenih aduta, sa svojim retro disco zvukom i horskim vokalima. Proces pravljenja ovakvih pesma objašnjavali su tako da su oduvek voleli da se svi njihovi drugari skupe na jednom mestu, i da prenesu atmosferu njihovih druženja u samu traku. Kritičari su pesmu u početku nazivali parodijom na sve one Live Aid pesme iz 80-ih.

Polako, pesma je probijala granice i dopirala do celog sveta a onda su usledili remiksi velikana, koji su od pesme napravili ovako veliki hit kog znamo danas. Prvo je edit uradio Oliver Huntemann, a zatim i brazilski producnet Vintage Culture, i trake su prosto napale klince na TikToku. Svako je imao svoj „Love Tonight“ video. Sve dolazi na svoje mesto kada je pesmu kao veliki hit prepoznao čuveni hitmejker i čest gost Exita, David Guetta. Svojim remiksom zacementirao je ovu pesmu kao večni letnji hit.

Shouse jednostavno nisu znali šta ih je snašlo. Preko noći, postali su prava house atrakcija. Naravno, kad su videli da je njihov trenutak i šta muzički svet od njih želi, rešili su da ove godine uzvrate sa novim hitom, koji je rađen po staroj formuli, melodija, topao bit i hor drugara. Dobili smo novu pesmu za pevanje i đuskanje „Won't Forget You“.

Ovaj dvojac nam stiže u petak 8. jula, na glavnu binu Exita, da horski zapevamo sa njima „All I need is your love tonight“ i napravimo još jednu magičnu EXIT noć vrednu sećanja.

AKTUELNE CENE FESTIVALSKIH ULAZNICA

Festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 7.490 dinara, uz uštedu od 40 odsto. Promotivne cene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jul, iznose 2.590 dinara, za petak, 8. jul, 3.390 dinara, za subotu, 9. jul, 3.990 dinara, a za nedelju, 10. jul, koštaju 2.990 dinara. Fan pit ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po ceni od 3.990 dinara. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 41.000 dinara, jednodnevne VIP GOLD za četvrtak i nedelju koštaju 12.000 dinara, a za petak i subotu 18.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track