3 SAVETA: Kako da odaberete idealan ormar za spavaću sobu

3 SAVETA: Kako da odaberete idealan ormar za spavaću sobu

Zabava -

Ormari ili plakari zauzimaju najveći deo prostora kada opremate spavaću sobu. Zato kada birate ormar ili klizni plakar za vašu spavaću sobu, najbolje bi bilo da izaberete onaj koji ima dovoljno mesta za skladištenje, a istovremeno donosi i atraktivan izgled sobi.

Kako postoje različiti modeli, koji nude raznovrsne vrste prostora za skladištenje vaših stvari, važno je da dobro promislite kakav je vama potreban u odnosu na to šta ćete u njemu držati. U nastavku vam donosimo 3 saveta kako da odaberete idealan ormar za spavaću sobu, bez mnogo muke.

1. Izaberite funkcionalan klizni pakar u koji staje sva vaša garderoba

Jako je važno da kod odabira kliznih plakara vodite računa o dimenzijama, kako samog plakara, tako i sobe. Ne želite da pretrpate sobu nepotrebno velikim plakarom, čak iako imate puno stvari za skladištenje, važno je da bude dovoljno prostora u sobi za kretanje i ostali nameštaj. Upravo zato su klizni plakari vrlo popularni, jer zauzimaju manje mesta od klasičnih ormana sa vratima koja se otvaraju na spolja.

Ne postoji dovoljno veliki plakar da primi sve vaše kapute, čizme, košulje, haljine, torbe, ukoliko ne znate dobro da ih upakujete. Zato birajte unutrašnjost garderobera prema tome kakvu garderobu nosite. Ako imate više stvari koje treba postaviti na vešalice, onda ćete izabrati veći garderobni deo, a ako imate više stvari koje se mogu staviti na police, onda birajte da njih bude više.

2. Uklopite materijal i dizajn ormana sa ostalim nameštajem u sobi

Izbor ormara za spavaću sobu je jedna od prvih stvari koju treba da uradite kada birate nameštaj za opremanje vaše male oaze. Ormari su ti koji diktiraju izbor svega ostalog u sobi, s obzirom na to da su oni najveći komad nameštaja u prostoriji. Od izbora materijala, boje i dizajna garderobera, zavisi i kakav će biti ostali nameštaj poput kreveta, na primer.

Puno drvo je obično jedan od najčešćih materijala koji se bira za pravljenje ormara u spavaćoj sobi. Zahvaljujući tome što je ovo izdržljiv materijal, takvi ormari će vam trajati godinama. S druge strane cena ormana od punog drveta je u skladu sa njegovim kvalitetom, pa ako vam je budžet nešto niži možete izabrati drugi materijal. Ekonomičnija verzija materijala, koji možete izabrati za vaš orman, je iverica.

Ukoliko želite da vašoj sobi donesete luksuzan i moderan izgled, onda birajte ormar sa završnom obradom visokog sjaja. Ovaj završni sloj je veoma popularan i kod dizajnera enterijera, koji ga često koriste. Ako želite da vaš ormar ili klizni plakar imaju takav dizajn, onda birajte crnu, belu ili svetlu boju.

3. Plakari sa ogledalom donose svetlost vašoj spavaćoj sobi

Ogledala su čest detalj na garderoberima i kliznim plakarima. Osim toga što su praktična i što se u njima možete ogledati, a da ne morate da postavljate dodatna ogledala, ona donose i više svetla vašoj sobi. Kako se svetlost odbija o ogledala, soba će biti svetlija i ogledalo će učiniti vašu sobu vizuelno prostranijom.

Pored toga, ogledala su detalj koji svakom prostoru donosi atraktivan izgled. Jedino o čemu treba da vodite računa je da ih redovno čistite, jer se mogu lako zaprljati zbog mesta na kome se nalaze.

promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track