UKLOPITE ESTETIKU I FUNKCIONALNOST: Kako da uz malo detalja promenite celokupan izgled kupatila
Foto: Profimedia / Charlie Dean / Caia Image

UKLOPITE ESTETIKU I FUNKCIONALNOST: Kako da uz malo detalja promenite celokupan izgled kupatila

Zabava -

Uređenje kupatilskog prostora čini se kao jednostavno jer se otprilike zna šta je potrebno da isti sadrži kako bi bio funkcionalan. Ipak, ako u obzir uzmemo da je potrebno da se uklope estetika i funkcionalnost može doći do raznih dilema i nedoumica. A tome treba dodati i činjenicu da je reč o najmanjem prostoru bez kojeg nijedan savremeni dom ne bi mogao da postoji.

Sve to mogu biti razlozi da se ova na prvi pogled jednostavna stvar usložnjava i da se izazovi umnožavaju.

Svaka promena počinje od ideje o tome šta želite da postignete i kakav želite da bude krajnji rezultat. Onda se ta ideja oblikuje prolažeći kroz realne mogućnosti gledajući prostorno, u odnosu na dostupnu ponudu na tržištu i budžetskih ograničenja.

Zato smo za vas pripremili nekoliko predloga koji ne zahtevaju puno vremena, novca i energije a koji i te kako utiču i mogu promeniti izgled celokupnog enterijera ove prostorije.

Okupajte vaše kupatilo svetlošću

Promena osvetljenja u ovoj prostoriji, kao i u bilo kojoj drugoj može uticati na izgled celog prostora. S obzirom da je to mesto gde se obavlja lična higijena važno je da njeni pojedinačni delovi budu adekvatno osvetljeni.

Dotrajalu i običnu sijalicu ili led lampu koja se nalazi na sredini kupatila možete zameniti sa nekoliko manjih izvora svetlosti – posebno iznad tuš kabine, oko ogledala, ormarića i slično. Ovo može i prostor učiniti vizuelno većim.

A odličan izbor kada je rasveta u pitanju može biti i kupovina zidne ili mobilne lampe podesivnog intenziteta svetlosti kako bi se olakšalo brijanje, šminkanje, čupanje obrva...

Rasveta i te kako može da doprinese kako samoj estetici prostora tako i funkcionalnosti, a ako vam manjka ideja o tome kako biste to mogli da uradite za više informacija i ideja možete posetiti sajt https://www.mobiliart.rs/.

Osvežite prostor farbom za pločice

Glavni detalj ove prostorije koji se nalazi na podu i na zidu sa vremenom može izgubiti na boji ili sjaju, ali i svojim izgledom može zasititi ukućane. Zato imamo idealno rešenje koje može napraviti transformaciju bez velikih troškova koje bi zahtevala njihova celokupna zamena.

Reč je o farbi za pločice koja je dostupna i na našem tržištu. Važno je samo da koristite specijalizovane proizvode i na način na koji je to propisano u uputstvu.

Kvalitetna farba za pločice dizajnirana je tako da se čvrsto veže za glatke površine, da pruža otpornu završinicu i da istovremeno bude dugotrajna.

Ovo može biti jednostavan i efikasan zadatak za sve one koji vole da majstorišu po kući, a promena koja će doći kao rezultat obavljenog posla je prava nagrada.

Upotreba i primena farbe za pločice zahteva pažljivu pripremu i pravilno izvođenje radova u skladu sa uputstvom što će rezultirati promeni koja će uticati na celokupan enterijer.

A nekada će biti dovoljan i specijalni tretman pločica za kupatila

Zadržaćemo se na segmentu koji najviše utiče na izgled celokupnog prostora, a reč je o pločicama za kupatilo. Ako ne želite ili nemate potrebu da potpuno zamenite iste, a isto tako ne želite ni da ih farbate, onda vam ostaje ona najjednostavnija stvar - a to je da se posvetite njihovom osvežavanju i čišćenju.

Iako se redovno održavanje podrazumeva, za potpuniji sjaj i dubinsko čišćenje biće potrebno više detalja i praktičnih saveta.

To možete uraditi poparivanjem celokupnog prostora, korišćenjem namenskih sredstava koja se mogu kupiti, a možete i sami napraviti čarobnu masu koja će vam u tome pomoći.

Osim čišćenja samih pločica za kupatila potrebno je posvetiti vreme čišćenju duž fuga namenskim sredstvima ili mešavinama koje sami možete napraviti kod kuće.

Možete potražiti i neka specijalna sredstva za čišćenje i održavanje koja su danas dostupna na tržištu. Istražite tržište i praktične svete koji su dostupni danas na internetu kako biste napravili pravo prolećno osveženje ove važne prostorije u domu.

(promo)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track