RAFTING KAMP RAJSKA RIJEKA: Adrenalinska čarolija i najbolji provod u srcu netaknute prirode
Foto: Promo

Avantura

RAFTING KAMP RAJSKA RIJEKA: Adrenalinska čarolija i najbolji provod u srcu netaknute prirode

Zabava -

Rafting kamp Rajska rijeka, poznat kao mesto gde se ostvaruju avanturističke želje i snovi, spreman je za novu sezonu avantura!

Spremite se i vi jer vas očekuju: adrenalinska čarolija raftinga, raznovrsne outdoor aktivnosti, udoban smeštaj, specijalne pogodnosti i najbolji provod u srcu netaknute prirode.

U svetu gde je avantura postala nova valuta putovanja, rafting se izdvojio kao jedna od najpopularnijih aktivnosti za sve one željne uzbuđenja i nezaboravnih iskustava. Iako se rafting ture organizuju na brojnim rekama širom sveta, postoji jedna reka, u našoj neposrednoj blizini, koja svake godine privlači ogromnu pažnju avanturista iz svih krajeva planete, a to je smaragdna lepotica, reka Tara.

Rečima je gotovo nemoguće opisati njenu izuzetnost, posebno kada znamo da je krase: pitka i čista voda, brzina, snaga, nepredvidivost, grandiozan kanjon, moćni bukovi, divlji, razuzdani i povezani brzaci, veličanstveni planinski masivi, spektakularni vodopadi, splapovi i kaskade, autentična flora i fauna, kao i fascinantni vidikovci.

Rafting na Tari u organizaciji kampa Rajska rijeka - iskustvo koje ćete zauvek pamtiti

Rafting na Tari, sa svojim nestvarnim prirodnim lepotama i izazovnim brzacima, koji se po međunarodnoj klasifikaciji težine kreću od III do V stepena (od mogućih VI), stekao je reputaciju kao jedna od najatraktivnijih rafting destinacija na svetu.

Iako se rafting svrstava u ekstremne sportske aktivnosti, zanimljivo je da rafting na Tari privlači različite tipove zaljubljenika u prirodu i outdoor aktivnosti. Nijme su podjednako očarani adrenalinski avanturisti, kao i porodice sa decom ili korporativni timovi.

Težina spusta varira u zavisnosti od visine vodostaja, godišnjeg doba i vremenskih prilika, ali i od izabranih ruta. Od toga koliko uzbuđenja i izazova želite da osetite, koliko da testirate vlastitu hrabrost i veštine, zavisi i odluka kada doći na rafting Tarom i koju turu odabrati.

Važno je naglasiti nekoliko stvari:

- Bez obzira kojoj generaciji pripadate, bez obzira da li ste iskusni rafter ili apsolutni početnik, koji se nikada nije susreo sa čamcem i divljim planinskim vodama, sasvim je sigurno da ćete u aktuelnoj ponudi rafting kampa Rajska rijeka pronaći turu koja vam odgovara.

- Uz iskusni tim skipera Rajske rijeke, rafting na Tari je bezbedno, uzbudljivo i zabavno iskustvo koje ćete zauvek pamtiti. Rođeni i stasali u kraju oko reke Tare, ovi profesionalni veslači ne samo da odično poznaju njene ćudi, svaki kamen i brzak, već su prošli i sve neophodne obuke i testove i poseduju odgovarajuće priznate licence

- Gostima je obezbeđeno koriščenje kompletne, najsavremenije rafting opreme

Kada je najbolje ići na rafting Tarom?

Uobičajeno, sezona raftinga na Tari traje od aprila do oktobra, ali najpogodnije vreme za rafting zavisi od vaših ličnih sklonosti.

Zbog visokog vodostaja i brzine reke, najbolji izbor za ljubitelje snažnih brzaka, intenzivnog adrenalina i ekstremnih izazova je proleće, od starta sezone do sredine juna.

Sa druge strane, ako preferirate malo mirniji spust i prijatnije vreme, letnji i jesenji meseci su idealni za vas. Takođe, period od kraja jula do zatvaranja sezone preporučujemo za porodice sa decom i one koji prvi put žele da isprobaju rafting.

Najbolji smeštaj za rafting na Tari – toplina doma i kamp Rajska Rijeka

Rafting kamp Rajska rijeka nalazi se na putu Foča - Nikšić, 23 km udaljen od Foče i 2 km od Šćepan polja, graničnog prelaza sa Crnom Gorom. Od Beograda je udaljen oko 350 km, od Podgorice 150 km, a od Sarajeva 90 km. Najbliži aerodromi su u Sarajevu, Mostaru i Podgorici.

Ušuškan na samoj obali Drine, kompleks kampa smestio se u neposrednoj blizini mesta gde se reke Piva i Tara susreću i zajedno stvaraju reku Drinu i mesta gde se reka Sutjeska uliva u Drinu.

Okružen neopisivim prirodnim lepotama i skriven od urbanog života u bajkovitom prostoru između dva nacionalna parka - Durmitor i Sutjeska, rafting kamp Rajska rijeka kombinuje rustični šarm i autentičnost prirode sa modernim udobnostima, nudeći gostima toplinu doma, komforan smeštaj i prijatan boravak.

Kamp raspolaže sa preko 100 ležajeva, u standard i superior bungalovima različitog kapaciteta (od dvokrevetnih do šestokrevetnih). Sve smeštajne jedinice poseduju sopstveno kupatilo i opremljene su po poslednjim standardima za ovaj tip smeštaja. Superior bungalovi poseduju i klimu, TV, sef i mini bar.

Gurmanski hedonizam, dodatni sadržaji i aktivnosti

U sklopu kompleksa se nalazi i restoran domaće kuhinje, veliki bazen, privatna plaža, tereni za odbojku na pesku i mali fudbal, bilijar, stoni tenis, uređeno dvorište, igralište za decu i parking sa video nadzorom. Brzi WiFi internet pokriva celokupni prostor kampa.

Pored izuzetne profesionalnosti u organizaciji rafting tura, srdačnosti i gostoprimstva domaćina, jedan od najvećih aduta kampa Rajska rijeka je odlična kuhinja. Tradicionalni recepti i načini pripreme hrane, bazirani na lokalno uzgojenim i proizvedenim namirnicama, daruju autentične ukuse ovog podneblja. Bilo da je reč o rečnoj pastrmci, jagnjetini ispod sača ili priganicama i skorupu, svaki obrok je prilika da se prepustite gurmanskom hedonizmu i uživanju.

Večeri u kampu rezervisane su za druženja i najbolji provod uz logorsku vatru, muziku, pesmu, mezetluke i domaću rakiju.

Osim raftinga na Tari, u bogatoj ponudi aranžmana Rajske rijeke očekuju vas i druge aktivnosti. Uz pratnju iskusnih vodiča, možete planinariti, jahati konje, isprobati zip line, otići na kanjoning, jeep safari, vožnju kvadovima ili turistički obilaziti okolne gradove i znamenitosti, a po želji, domaćini će kreirati i poseban program akcija samo za vas.

Specijalni popusti i promo akcije za rafting Tarom i druge aranžmane u prirodi

Specijalni popusti i promo akcije za sezonu 2024. su spremni. Očekuju vas posebne pogodnosti za rane rezervacije, aranžmane radnim danima, team building i druge posebne prilike, kao i specijalni popusti za decu, grupe i porodice.

Termini se lagano već popunjavaju i zato predlažemo da svoju rafting Tarom avanturu rezervišete već sada.

(promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track