STIŽE NOVI INDIJANA DŽONS: Revija svetskih zvezda! Uz Harisona Forda i Antonio Banderas, Mads Mikelsen, Tobi Džouns...
Foto: Promo

STIŽE NOVI INDIJANA DŽONS: Revija svetskih zvezda! Uz Harisona Forda i Antonio Banderas, Mads Mikelsen, Tobi Džouns...

Zabava -

U bioskope stiže novi film o Indijani Džons čija će se premijera održati u sredu, 28. juna, u mts Dvorani i IMAX sali Galerije Beograd. Pored neizostavnog Harisona Forda koji se ponovo našao u ulozi legendarnog arheologa avanturiste u najnovijem filmu „Indijna Džons i artefakt sudbine“ uloge tumače i zvezde Antonio Banderas, Mads Mikelsen, Tobi Džouns, kao i glumica Fibi Voler Bridž.

Reditelj Džejms Mangold (Logan) i producent Stiven Spilberg donose priču o jednom od najvoljenijih filmskih junaka. Godine 1969. i Indijana Džons je spreman da se povuče. Proveo je više od deceniju na jednom njujorškom fakultetu kao cenjeni profesor arheologije, a sada je došao dan kada odlazi u zasluženu penziju. Stvari se menjaju nakon iznenadne posete ćerke njegovog davno zaboravljenog prijatelja koja traži redak artefakt koji je njen otac poverio Indijani godinama unazad. Reč je o zloglasnom Arhimedovom brojčaniku, uređaju koji ima moć da pomera ljude kroz vreme.

Indijana Džons i artefakt sudbine, Indijana Džons
foto: Promo

Čuvenog arheologa i avanturistu Indijanu, poznavaoca mnogih kultura i običaja kreirao je Džordž Lukas poznati američki filmski sineasta. Predhodna četiri filma o voljenom junaku režirao je Stiven Spilberg, predajući ovaj put rediteljsku palicu Džejmsu Mangoldu, a zadržavajući za sebe ulogu izvršnog producenta.

Indijana Džons i artefakt sudbine, Indijana Džons
foto: Promo

Trenutak kada se Indijana Džons prvi put pojavio na ekranu u filmu iz 1981. godine Otimači izgubljenog kovčega bilo je očigledno da je napravljen najbolji spoj lika i glumačke zvezde. Ford je bio nesumnjivo harizmatičan i šarmantan, a film je već tada privukao veliku pažnju publike osvojivši četiri nagrade Oskar među kojima i zlatnu statuu za najbolje vizuelne efekte. Snimljena su još tri nastavka, a od svih nezaboravnih likova koje je odglumio glumac Harison Ford uvek je osećao posebnu naklonost prema Indijani. Producenti filma Ketlin Kenedi i Frenk Maršal ističu da Harison voli ovu ulogu jednako koliko i publika. Nije želeo da vidi kraj. Pitao nas je da li ima neke nove priče?“

1 / 11 Foto: Promo

Nema sumnje da Indijana Džons ostaje jedan od najvoljenijih likova koji su ikada bili na bioskopskom platnu, a dokaz tome je i podatak da je Američki filmski institut rangirao avanturistu kao drugog najvećeg heroja svih vremena.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track