Otkrivanje dragulja Evrope: Otkrijte šarm starog sveta na nezaboravnim turističkim bekstvima!
Foto: Promo

Otkrivanje dragulja Evrope: Otkrijte šarm starog sveta na nezaboravnim turističkim bekstvima!

Zabava -

Nakon letnje sezone putovanja na more sledi jesenja sezona obilazaka evropskih metropola i tura. Evropa je prepuna autentičnih dragulja a u nastavku teksta preporučujemo uzbudljiva i nezaboravna putovanja za koja nećete morati da izdvojite mnogo novca!

Posetite kolevku civilizacije, očaravajući grad Atinu, gde se prošlost graciozno prepliće sa sadašnjošću. Zadivite se veličanstvenom Akropolju, drevnoj citadeli koja se nalazi na stenovitom brdu, u kojoj se nalazi kultni Partenon — simbol klasične arhitekture i demokratije. Prošetajte šarmantnim kvartom Plaka, lavirintom kaldrmisanih ulica ukrašenih bugenvilijama i čudnim tavernama. Dozvolite da vaša čula budu opčinjena aromama tradicionalne grčke kuhinje. Prepustite se suvlakiju, musaki i baklavi, zadivljujući vaše nepce autentičnim ukusima. Kada već pričamo o grčkoj prestonici, ne možemo da ne preporučimo spektakularno Atina putovanje nova godina. Pridružite se gomili radosnih veseljaka na trgu Sintagma, gde se odvija kultno odbrojavanje atinske Nove godine. Uz osvetljenu zgradu parlamenta kao veličanstvenu pozadinu, živa atmosfera je zarazna, ispunjavajući vazduh uzbuđenjem i iščekivanjem. Za one koji traže mirnije slavlje, šarmantni okrug Plaka nudi očaravajuće okruženje. Kako se noć odvija, obrisi grada osvetljavaju vatrometom koji oduzima dah. Posmatrajte ovaj spektakl koji izaziva strahopoštovanje sa vidikovca kao što su brdo Likabet ili Akropolj, za neuporediv pogled na slavljenički sjaj. Atina vas poziva da Novu godinu započnete sa stilom, okruženi istorijom, kulturom i živahnim duhom svog naroda.

Falkon Travel
foto: Promo

Zakoračite u srce istočne Evrope, Bukurešt putovanje. Ova užurbana prestonica je zadivljujuća mešavina bogate istorije, zadivljujuće arhitekture i uspešne umetničke scene. Uronite u šarm grada dok lutate njegovim širokim bulevarima i prigrlite spoj elegancije starog sveta i moderne privlačnosti. Divite se veličanstvenosti Palate parlamenta, najteže zgrade na svetu, koja pokazuje otpornost i ambiciju grada. Prošetajte kroz istorijski Stari grad, gde stare crkve i neobični kafići pričaju priče o fascinantnoj prošlosti Bukurešta. Za ljubitelje umetnosti, Nacionalni muzej umetnosti Rumunije nudi očaravajuću kolekciju evropskih slika, dok vas Muzej sela prenosi u rumunsko ruralno nasleđe. Prepustite se svom ukusu raznovrsnoj kulinarskoj sceni Bukurešta, gde će tradicionalna jela kao što su sarmale i mici privući vaša čula. Dok sunce zalazi, pogledajte kako grad oživljava živahnim noćnim životom, od modernih barova do živahnih klubova—Bukurešt zna kako da održi zabavu.

Falkon Travel
foto: Promo

Milano putovanje, gde se moda, kultura i istorija spajaju u primamljivoj tapiseriji italijanske privlačnosti! Zamislite sebe kako šetate milanskim užurbanim ulicama, obavijeni dahom sofisticiranosti i stila. Ova modna prestonica je igralište za trendsetere, sa svojim dizajnerskim buticima, svetski poznatim modnim kućama i kultnom Kvadrilatero dela Moda, mekom za šik. Ali Milano nudi više od visoke mode. Zadivite se lepoti veličanstvene milanske katedrale koja oduzima dah, Duomo di Milano, arhitektonskog remek-dela ukrašenog skulpturama i zadivljujućim pogledom sa svojih terasa. Zakoračite u umetnost u Pinakoteci di Brera, riznici italijanskih renesansnih slika, i modernističkoj zemlji čuda u Fondacione Prada. Neka istorija oživi u istorijskom zamku Sforca, srednjovekovnoj tvrđavi u kojoj se nalazi bogata kolekcija umetnosti i artefakata. I naravno, nijedna poseta Milanu nije potpuna bez ukusa njegovih kulinarskih užitaka. Prepustite se ukusnoj italijanskoj kuhinji, uživajući u tradicionalnim jelima kao što su rižoto ala milaneze i Oso Buko, ili jednostavno uživajte u espresu u jednom od mnogih šarmantnih kafića u gradu. Milano vas poziva da doživite njegov spoj tradicije i modernosti, nudeći jedinstvenu avanturu za sve putnike.

Svaka od pomenutih destinacija ima svoju priču koju čeka da vam je ispriča!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track