Uz ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula do zdravih navika od ranog detinjstva
Foto: Promo

Uz ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula do zdravih navika od ranog detinjstva

Zabava -

Uključivanje dece u proces spremanja hrane ima brojne prednosti. To ne samo da ih uči osnovnim veštinama kuvanja, već i razvija njihove motoričke sposobnosti. Kroz zajedničku pripremu hrane, deca razvijaju zdrav odnos prema ishrani i uče o različitim vrstama namirnica i njihovim nutritivnim vrednostima.

Vreme koje roditelji provode sa decom u kuhinji ne samo da neguje duh timskog rada i razvija veštine saradnje kod dece, već i podstiče rast njihovog samopouzdanja. Kroz ovaj proces, deca razvijaju kreativnost i sposobnost donošenja odluka, birajući sastojke i kombinacije ukusa. Uključivanje dece u proces pripreme obroka takođe podstiče odgovornost jer deca uče o higijeni, sigurnosti hrane i održavanju čistoće. Osim toga, deca koja su uključena u proces pripreme hrane često su sklonija isprobavanju različitih vrsta namirnica i stvaranju raznovrsnijih ukusa. Sve ovo doprinosi tome da mališani od ranog detinjstva razvijaju zdrave navike koje će ih pratiti tokom života. Ovi dragoceni trenuci u kuhinji ne samo da su značajni za decu, već su jednako važni i za roditelje. Oni predstavljaju posebnu priliku za jačanje veza među članovima porodice i kreiranje neprocenjivih uspomena.

Nestle
foto: Promo

Pravilna ishrana kao ključ zdravlja

Pravilna ishrana u detinjstvu ima dugoročan uticaj na zdravlje i dobro fizičko stanje tokom celog života. Deca koja se hrane pravilno i raznovrsno imaju veće šanse za održavanje zdrave telesne mase, optimalan rast i razvoj kostiju i mišića. Navike stvorene u detinjstvu često se zadržavaju tokom celog života, pa deca koja su naučena da biraju zdrave namirnice imaju veće šanse da ostanu posvećena zdravom načinu života. Pravilna ishrana pozitivno utiče i na mentalno zdravlje, poboljšavajući kognitivne funkcije i smanjujući rizik od mentalnih poremećaja.

ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula

Raznovrsnost u ishrani je od suštinskog značaja, jer svaka namirnica donosi specifične hranljive materije koje su deci potrebna za pravilan rast i razvoj. Roditelji mogu pristupiti uvođenju zdrave ishrane na različite, kreativne načine. Istraživanjem raznovrsnih recepata i igrom sa različitim bojama i teksturama hrane, način na koji se pristupa ishrani može imati značajan uticaj na formiranje njihovih prehrambenih navika.

Nestle
foto: Promo

Uz ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula koji je kompanija Nestlé kreirala u saradnji sa foodart umetnicom Danče Tomašević, najmlađi će uživati u svakom zalogaju i zajedno sa roditeljima istraživati svet zdrave hrane i pravilne ishrane. Četrnaest jedinstvenih obroka prilagođenih potrebama najmlađih, predstavljeni su kao prava umetnička dela na tanjiru.

U ovoj jedinstvenoj Nestlé knjizi recepata, koja sadrži nutritivno bogate obroke, posebna pažnja posvećena je aranžiranju namirnica, pa tako možete pronaći obrok koji je aranžiran u obliku omiljenog lika iz crtanog filma, od raznih životinja do zanimljivih figurica koji će najmlađe podstaknuti da probaju hranu kojoj možda inače ne bi dali šansu. Takođe, korišćenjem ZdravoKlopajmo kuvara za sva čula, roditelji mogu da uključe decu u ceo proces pripreme obroka i na taj način ih od malih nogu upoznaju sa raznovrsnošću namirnica i važnosti njihovog konzumiranja.

Nestlé već više od 10 godina radi na podizanju svesti o važnosti formiranja zdravih životnih navika u domenu pravilne ishrane, ali i fizičke aktivnosti, i to najviše u detinjstvu kao periodu intenzivnog rasta i razvoja. ZdravoKlopajmo kuvar za sva čula je jedan od mnogobrojnih edukativnih materijala koji olakšava roditeljima pripremu ukusnih i nutritivno bogatih obroka zajedno sa decom.

Vaš besplatan primerak ZdravoKlopajmo kuvara za sva čula možete preuzeti klikom na link, a više informacija o ovom jedinstvenom kuvaru pročitajte ovde.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track