Muzika nade na otvaranju EXIT festivala!
Foto: Marko Obradović/Promo

Muzika nade na otvaranju EXIT festivala!

Zabava -

Talentovani muzičari iz programa „Muzika nade“ će sa svetski priznatim izvođačima učestvovati, 10. jula na otvaranju Exit festivala. Oni će, zajedno sa iskusnim kolegama, svojim nastupom na Tesla Universe bini obeležiti početak nultog dana (Day O) ovog četvorodnevnog festivala.

Mladi iz programa „Muzika nade“ su snagom svojih nastupa i neposrednošću komunikacije sa publikom, privukli pažnju organizatora Exit festivala koji im je, s verom u mlade, pružio priliku da ove godine muzičkim učešćem probude duh publike i na taj način proslave rođenje velikana kao što je Tesla.

„Velika je radost i čast deliti scenu sa svetskim zvezdama iz široke i šarene žanrovske lepeze i preneti važnu poruku mladih, čiji se glas retko čuje. Srećni smo što su organizatori Exit festivala prepoznali vrednost ovog programa koji teži društvenim promenama, i pružili mladim umetnicima priliku da iskažu svoju strast prema muzici, za koju žive.“, ističe Đurđa Papazoglu, izvršna i umetnička direktorka programa.

Program „Muzika nade“ je jedinstven program u Srbiji koji je 2014. godine nastao u partnerstvu sa čuvenim El Sistema pokretom, proglašenim od strane UNESCO-a za najbolji socijalno inkluzivni program na svetu. „Muzika nade“ uz pomoć vrsnih muzičara i pedagoga, povezuje decu iz socijalno ugroženih porodica sa njihovim vršnjacima iz redovnog školskog i muzičkog obrazovanja, čime im vraća veru u ljubav, poštovanje, redovno školovanje, jednakost - veru u život.

Promo
foto: Marko Obradović/Promo

Do sada je kroz program prošlo više od 2.500 dece i mladih u jedanaest gradova Srbije.

Program su podržali i ugledni domaći umetnici i umetnice, Nela Mihailović, Dragan Mićanović, Bojana Stefanović, Miona Marković, Marčelo, Suzana Lukić, Zejna i DJ Lea Davogić, učestvujući u kampanji prikupljanja sredstava za održivost ovog društveno angažovanog programa.

Pozivaju se građani, preduzeća i institucije da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu redovno i kvalitetno muzičko obrazovanje učenika koji, negujući svoj talenat, ostaju u sistemu obrazovanja i, uz pomoć svih nas, dobijaju šansu za bolju budućnost.

Više informacija o načinima donacije pročitajte na:

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track