Nagrade Sajma automobila u Nišu!

Fijat 500 L porodični auto salona

Nagrade Sajma automobila u Nišu!

Auto -
Salon automobila, motora i prateće opreme, peti po redu trajao je od 4. do 6.oktobra
1 / 5

NIŠ - "Fijat 500L" izabran je za Porodični automobil sajma na završenom Salonu automobila u Nišu. Predsednik žirija, naš najtrofejniji vozač Čedomir Brkić poručio je da "šumadinac" predstavlja idealan odnos cene i kvaliteta koji porodici donosi dovoljan prostor, ima dobre performanse, dok je cena koja se "drži" za granicu od 10.000 evra prava mera.

Salon automobila, motora i prateće opreme, peti po redu, upriličio je "Siti marketing centar" i trajao je od 4. do 6.oktobra: Salon je svečano otvorio ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, dok je pokrovitelj Auto-moto festa Grad Niš.

Ljajić je poručio da je u prvih osam meseci zabeležen rast proizvodnje automobila i automobilske opreme u Srbiji, tako da je izvoz dostigao vrednost od 1,23 milijarde evra i čini 18 odsto ukupnog srpskog izvoza. On je rekao da ovi podaci "ohabruju", budući da u EU sve zemlje beleže pad industrijske proizvodnje.

- To je dinamičan rast izvoza, 3,5 puta veći nego prošle godine. Među najvećim izvoznicima je Fijat, ali i brojni proizvođači auto delova i opreme. U ovu industriju prethodne godina uloženo je 1,7 milijardi evra - rekao je Ljajić.

Za biznis automobil sajma proglašena je "škoda super B", najekonomičniji automobil je "kija rio dizel", vozilo za sport i rekreaciju - "hjundai ix 35", damski automobil sajma je "reno keptur". Premijera sajma je "audi A3 sedan", naj gradski automobil "ford fijesta", dok je po glasovima posetilaca sajma i čitalaca Autobilda najlepši automobil "tojota korola".

Damski: Reno keptur
Damski: Reno keptur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track