PREVOZ BUDUĆNOSTI: Tojotina električna vozila

Pionir projekta vožnja bez gubitka minuta

PREVOZ BUDUĆNOSTI: Tojotina električna vozila

Auto -
Grenobl „pametan grad“: Putnici će od oktobra moći da iznajme jedno od 100 „Tojotinih“ električnih vozila širom grada i dovezu se do željene destinacije

„Tojota“ san pretvara u stvarnost u Grenoblu i okolini - grad u francuskim Alpima postaće pionir u mobilnosti budućnosti!U oktobru se uključuju elektromobili „Tojote“ pod nazivom „i-roud“ i „koms“, ultrakompaktna električna vozila, i oko 30 stanica za punjenje. Biće spremni za korišćenje u periodu od tri godine, zahvaljujući jedinstvenom partnerstvu između grada i gradske opštine Grenobla, francuske energetske kompanije EDF, „Tojote“ i „Siteliba“, lokalnog operatera za iznajmljivanje vozila.

„Tojota coms“... Zapamtite ovo ime
„Tojota coms“... Zapamtite ovo ime

Povezivanjem sa IT infrastrukturom javnog prevoza ovaj nov način iznajmljivanja vozila će dopuniti ponudu „Siteliba“ - servisa za iznajmljivanje automobila u Grenoblu, tako što će omogućiti korisnicima da uzmu jedno od malih električnih vozila na jednoj lokaciji i vrate ga na drugoj.Glavna ideja je omogućiti putnicima da voze prvih i zadnjih nekoliko kilometara svog puta, radi povećanja fleksibilnosti, očuvanja vremena, a u cilju smanjenja saobraćajne gužve i poboljšanja kvaliteta vazduha u centru grada. Sa samo nekoliko klikova možete ga rezervisati i platiti. Pomoću druge aplikacije možete videti stanje saobraćaja i javnog prevoza, tako da možete da isplanirate najbolju rutu za taj dan.

ProsekEVROPLJANIN DO POSLA ZA 45 MINUTAIstraživanja pokazuju da je prosečno dnevno vreme putovanja u Evropi između 40 i 50 minuta. Putnici sve više koriste javni transport, ali većina njih i dalje mora da pešači dobrih 15 minuta do svoje krajnje destinacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja