FIJAT 600: Je l' ovo novi punto?

Ideja dizajnera Davida Obendorfera

FIJAT 600: Je l' ovo novi punto?

Auto -
Naslednik najprodavanijeg „fijata“ imaće retro linije. To znači da italodizajn postavlja novi trend sa stilom iz prošlog veka

Prema prvim najavama, naslednik legendarnog „punta“ zvaće se „500 plus“! Međutim, internetom sada dominira ideja da će se novi model zvati „fijat 600“!Autor najnovijih projekcija, dizajner David Obendorfer sugeriše da će se novi „punto“ izdvojiti iz porodice 500 i poneti broj 600, što je objektivno mnogo zvučnije, s obzirom na to da je „punto“ dugo bio ikona B segmenta!

Prema projekciji dizajnera Obendorfera, „punto“ će poneti linije modela 500 i najaviti da će retro linijama gaziti po budućnosti klase i da će oblici prošlosti osvajati budućnost.Naravno, u odnosu na model 500, novi „fijat 600“ biće pravi naslednik „punta“, pa je planirano da bude dugačak oko četiri metra. Već su se pojavile glasine da će se u prodaji pojaviti 2016. godine, kao dostojna zamena „grande punta“. Novi 600 imaće, naravno, petoro vrata i prednji pogon.

Čuveni „fića“MOTORIZACIJA JUGOSLAVIJEPodsetimo, legendarni „fijat 500“, u SFRJ čuveni „fića“, proizvodio se od 1955. do 1969. godine u Italiji i još mnogo godina u nekadašnjoj Jugoslaviji. Najprodavaniji je bio model „zastava 750“. Popularni „fića“ bio je najvažniji automobil u motorizaciji bivše države iako je bio dugačak samo 3,2 metra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track