TRI TITULE ZA KORSU: Nagrada za automobil godine u Srbiji i Hrvatskoj i priznanje Autobest

Stižu lovorike

TRI TITULE ZA KORSU: Nagrada za automobil godine u Srbiji i Hrvatskoj i priznanje Autobest

Auto -
Srpski novinari proglasili „korsu“ automobilom godine. Ista nagrada osvojena i u Hrvatskoj, a stiglo i priznanje Autobest

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije za izbor automobila godine, jedini nezavisni te vrste u našoj državi, izabrao je petu, najnoviju generaciju „Opelovog“ modela „korsa“ za automobil godine 2014. u Srbiji! Od 70 modela, „korsa“ je dobila 68 bodova i ubedljivo trijumfovala.Ovogodišnji žiri radio je u proširenom sastavu koji su činili Dragan Milutinović - RTS, Vladan Slavković - Formula tim, Zoran Samardžić - Auto-info. rs, Mladen Radulović - Kurir, Dragan Stanimirović - Naše novine, Petar Živković - Večernje novosti, Goran Sarić - Automagazin. rs i Zoran Plavšić - nezavisan novinar.Za 32 godine koliko se proizvodi, „korsa“ je kroz kroz četiri generacije širom Starog kontinenta prodata u više od 12,4 miliona primeraka. „Korsa“ je trenutno četvrti najprodavaniji model u segmentu malih automobila u zapadnoj Evropi. Peta generacija ima savremeni izgled, a s novim podvozjem i optimizovanim upravljanjem nudi novo iskustvo u vožnji, vrhunsku digitalnu povezanost i odličan odnos cene i performansi.

„Opel“ je već primio 55.000 porudžbina za petu generaciju, ali je „Opelov“ mališan već zauzeo centralno mesto na evropskoj pozornici s još jednom titulom. Naime, „korsa“ je osvojila nagradu Autobest 2015. Na velikom finalnom testiranju u Beogradu novi model odneo je nagradu s ukupno 994 poena.Stručni žiri nagrade Autobest sastavljen je od vodećih novinara iz oblasti automobilizma iz 15 centralnih i istočnoevropskih zemalja.

Izbor u SrbijiU KONKURENCIJI 33 MODELAU konkurenciji su ove godine bila 33 automobila, od kojih je eliminacijom u prvom krugu izabrano 10 finalista. Nova „korsa“ dobila je najviše glasova jer je, prema oceni žirija, jedan od najpopularnijih novih malih automobila na tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, s dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track