PUTEVI ĆE SVETLETI, VOZIĆEMO PO SOLARNIM PANELIMA: Potpuna revolucija saobraćaja! (VIDEO)
Foto: YTPS

Više nema plaćanja struje

PUTEVI ĆE SVETLETI, VOZIĆEMO PO SOLARNIM PANELIMA: Potpuna revolucija saobraćaja! (VIDEO)

Auto -
Trenutno postoje dva gotova i testirana prototipa, a uskoro počinje i zamena svih betonskih površina ovim neverovatnim pametnim i ekonomičnim uređajem

Solarni paneli uskoro će zameniti sve puteve koje znate do sada! Šestougane ploče moći će da se slažu kao slagalica, a konfiguracija svake ploče je potpuno neverovatna. Paneli su pametni i ispunjeni mikroprocesorima, a izrada je izuzetnog kvaliteta.Paneli su inteligentni, a ukoliko se slučajno desi da se neki od njih pokvari, programirani su tako da mogu da se zamene novim bez problema! Spoljašnjost je napravljena od slojevitog i ojačanog stakla, što znači da mogu da podnesu izuzetno jake pritiske.

Ojačano staklo može da izdrži pritisak
Ojačano staklo može da izdrži pritisak

Ekonomičnost ovog proizvoda je njegova najveća vrlina. Oni praktično plaćaju sami za sebe. Energiju prave samo od sunčeve svetlosti, a količina koju mogu da naprave bi mogla da pokrije kompletan trošak struje na svetu! Ukoliko bi ova tehnologija počela da se praktikuje u skorije vreme, svi bi mogli besplatno da voze jer u budućnost vožnje spadaju i automobili na električnoi pogon. Sve bi se promenilo, a zagađenost bi drastično opala!Pored standardnih opcija, paneli se greju sami, tako da zimi neće biti zaleđenih puteva i uvek ćete moći da vozite sva vozila uključujući automobile, motore, bicikle, a i sva ostala vozila.

Ovako bi to moglo uskoro da izgleda
Ovako bi to moglo uskoro da izgleda

Solarni panel sadrži i LED svetlo koje može da se programira. To znači da farbane i ponekad klizave linije na putevima kao i razni obeleživači za parking mesta i slično mogu da pređu u prošlost, znajući da će se to u budućnosti raditi pritiskom na dugme. Treba vam novo parking mesto? Isprogramirajte ga.Ovo bi pomoglo i pri letovima, jer bi sletanje aviona bilo mnogo lakše ako bi cela pista zasvetlela, što će takođe biti lako izvodljivo. Paneli takođe reaguju na pritisak i mogu da izmere da li je na putu neka životinja, tako da vas put može unapred upozoriti da vam u toku vožnje ne iskoči nešto ispred automobila!Ovaj sistem su uspostavili Džuli i Skot Brusov još 2006. godine, a sada se to napokon dešava. Trenutno postoje dva gotova i testirana prototipa, a uskoro počinje i zamena svih betonskih površina ovim neverovatnim pametnim i ekonomičnim uređajem! Pogledajte kako to izgleda!

http://www.youtube.com/watch?v=s7D2IC_NMWY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track