Najnovije vesti

AMSS POZVAO VOZAČE: Besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila!
Foto: Pr

Ispravno vozilo – bezbedno vozilo

AMSS POZVAO VOZAČE: Besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila!

Auto
00:00h
Od 22. do 27. juna svi vozači moći će besplatno da provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 120 linija tehničkog pregleda širom Srbije

AMSS pozvao vozače da besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila Početak tradicionalne akcije AMSS "Ispravno vozilo – bezbedno vozilo" obeležen je u prostorijama AMSS u Beogradu konferencijom za medije predsednika AMSS Mirka Butulije, generalnog sekretara AMSS Predraga Đurđeva i načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Republike Srbije Vladimira Rebića.

U akciji koja će se zajedno sa Upravom saobraćajne policije MUP Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda sprovoditi od 22. do 27. juna 2015. godine svi vozači moći će BESPLATNO da provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 120 linija tehničkog pregleda širom Srbije.

Pred početak turističke sezone, predsednik AMSS Mirko Butulija apelovao je na sve vozače da odvoje malo vremena i odazovu se ovoj tradicionalnoj bezbednosnoj akciji, te na taj način utvrde da li su bezbedni učesnici u saobraćaju.

"Veoma je važno da ovu akciju iskoristi što više vozača, jer sa brojem tehničkih ispravnih vozila raste bezbednost saobraćaja, time se sprečavaju ljudske žrtve i, dugoročno, kreira odgovorna saobraćajna kultura u Srbiji", istakao je Butulija.

Nadovezujući se na reči Mirka Butulije, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev naglasio je da saradnja AMSS i MUP-a Srbije nikad nije bila jača, te da će se i u narednom periodu ogledati kroz mnogobrojne akcije koje će se organizovati i tako uspostaviti tradiciju i kvalitet koji će biti prepoznatljiv i generacijama koje tek dolaze.

Načelnik Vladimir Rebić podržao je akciju Auto moto saveza Srbije, te istakao da će tokom njenog trajanja Uprava saobraćajne policije u redovnim saobraćajnim kontrolama obaveštavati vozače da mogu da iskoriste pruženu mogućnost i besplatno prekontrolišu ispravnost svojih vozila. On je takođe napomenuo da će Uprava saobraćajne policije nakon istaka ovih sedam dana akcije vršiti pojačanu kontrolu tehničke ispravnosti, te kažnjavati one vozače koji upravljaju neispravnim vozilom. Kroz više od 10.000 tehničkih pregleda obavljenih tokom protekle godine u akciji "Ispravno vozilo – bezbedno vozilo" utvrđeno je da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

U letnjoj akciji utvrđeno je da trećina vozi sa neispravnim kočnicama, oko 13 procenata sa neispravnim sistemom za upravljanje, a 31 odsto sa neispravnom svetlosnom signalizacijom. Adrese centara za pregled tehničke ispravnosti vozila objavljene su na sajtu AMSS www.amss.org.rs. Informacija o najbližem centru može se dobiti i pozivom na broj Operativnog centra AMSS – 1987.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...