(VIDEO) UPOZNAJTE MARAUDERA: Terenac jači i od balističke rakete
Foto: Printscreen

Čudovište na dva točka

(VIDEO) UPOZNAJTE MARAUDERA: Terenac jači i od balističke rakete

Auto -
Marauder, najjače oklopno vozilo na svetu u stanju je da izdrži eksploziju balističke rakete i prođe kroz zid

Sa šestocilindričnim turbo dizel motorom, vozilo na putu dostiže brzinu od 120 kilometara na sat i dovoljno je jako da izdrži eksploziju mine. Ovo vojno vozilo olakšava terenski rad uprkos težini od 20 tona kada je potpuno opremljen zaštitnim kućištem.

“Paramount Group”, koja je napravila ovo vozilo, primila je na hiljade zahteva znatiželjnika koji su spremni da kupe “marauder” - ali, kompanija ih prodaje isključivo državnim vladama. Niko de Klerk iz kompanije “Paramount Group” kaže da je u pitanju jedan od najnaprednijih dizajna među oklopnim vozilima.

- Ima izrazito visok nivo bezbednosti da može da podnese i jače eksplozije. Samo suverene vlade mogu da kupe ovaj automobil. Radi se samo o vladama koje priznaje Južnoafrička Repubika i UN. U pitanju je trenutno najbolje oklopno vozilo na svetu - rekao je De Klerk. Video-snimak test vožnje pokazuju kako “marauder” lako prolazi kroz zid i preživljava napad balističkim projektilom. Takođe se vidi i kako ide kroz vodu ili savladava blatnjava brda.

Prvobitno je razvijen za mirovne misije i izviđanja. Vozilo može da ponese dvoje ljudi u prednjem delu i osam vojnika pod punom opremom pozadi. Od svog debija 2007. godine, brend “Marauder” postao je jedan od najpoznatijih u proizvodnji oklopnih vozila.

KARAKTERISTIKE:

Težina: 20 tonaMaksimalna brzina: 120 kilometara na satKapacitet: Osam vojnika plus dva vozačaMotor: Šestocilindrični turbo-dizelZaštita: Dupla obloga za zaštitu od mina

http://www.youtube.com/watch?v=XWjPHqzsMH4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track