Najnovije vesti

OPELOVA ZELENA KONJICA ZA ŽENEVU: Novi motor za astru, lasiranje koncepta GT i moke X!

Najveća zvezda salona

OPELOVA ZELENA KONJICA ZA ŽENEVU: Novi motor za astru, lasiranje koncepta GT i moke X!

Auto
Tokom salona biće predstavljen i novi 1,6 biturbo CDTI (160 KS), agregat koji troši samo 4,1 litar na 100 km

„Opel“ je pripremio dve svetske premijere za 86. Salon automobila u Ženevi - kompaktni SUV „moka X“ (od 3. do 13. marta) i futuristički sportski model „GT koncept“.

Pored ženevskih debitanata „moke X“ i „GT koncepta“, kompletna „astrina“ porodica biće izložena na štandu. „Astra“ premijerno dolazi s potpuno novim „Opelovim“ tvin-turbo dizel motorom. U kombinaciji sa start/stop funkcijom, šestostepenom manuelnom transmisijom i pneumaticima niskog koeficijenta otpora pri kotrljanju, sa 1,6 biturbo CDTI (160 KS) agregatom troši samo 4,1 litar goriva na 100 kilometara, navode u fabrici. Nova trkačka „astra TCR“ sa 330 KS obezbediće dodatno uzbuđenje.

Perfektne dimenzije

Još od lansiranja 2012, „moka“ je u neprestanom jačanju i usponu. Sa svojim perfektnim dimenzijama (4,28 metara dužine), sportskim izgledom i podignutom pozicijom sedenja, ovaj SUV iz B segmenta u potpunosti je u duhu vremena i već je poručen u više od 500.000 primeraka širom Evrope, što ga čini jednim od najpopularnijih modela u ovoj klasi automobila, podsećaju iz „Opela“.

Staro ime

Kad se „Opelova“ dizajnerska filozofija „umetnička skulpturalnost susreće nemačku preciznost“ primeni na sportski dvosed, dobija se savršena kombinacija stila i strasti potpisana slovima GT. Naziv nije nov, ali sve ostalo predstavlja ozbiljan korak napred kad su sportski automobili u pitanju.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...