(VIDEO) TOP 5 NAJSKUPLJIH: Automobili koje samo oni izabrani sebi mogu da priušte!
Foto: Jutjub

Ima se, može se!

(VIDEO) TOP 5 NAJSKUPLJIH: Automobili koje samo oni izabrani sebi mogu da priušte!

Auto -
Imati jedan od najskupljih automobila na svetu je životni san mnogih. Ipak, samo nekolicina ljudi može i da živi taj san, to ne znači da nemate pravo da sebe zamislite u jednoj od ovih mašina.

Kako bismo vam malo ulepšali fantaziju, nabrojaćemo vam top 5 najskupljih automobila na svetu.Nećemo pominjati old tajmere ili najskuplje plaćene automobile na aukcijama, samo najnovije i najopasnije automobile sa pravim i trenutnim cenama!1. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse (2.4 miliona dolara)Ovo je trenutno najskuplji roudster ikada napravljen, on može da razbije 408km/h sa otvorenim krovom. Zamislite šta ta brzina može da uradi sa vašom frizurom. Dolazi opremljen sa 8-litarskim kvad turbo 16v motorom, koji od 0 do 100 stiže za 2.6 sekundi. Samo 40 ovakvih modela je ikada napravljeno, tako da nećete imati baš mogućnosti da vidite ovaj auto bile gde osim možda na ulicama Majamija ili negde na Srednjem Istoku.

2. Koenigsegg One: 1 (2.5 miliona)Ovo je prvi ikada megaauto napravljen sa težinom od oko 1360 kilograma. Oni su imalki u planu da naprave samo 6 ovakvih čudovišta i već su svi prodati. Od 0 do 100 stiže za 2.8 sekundi, a od 0 do 400km/h za samo 20 sekundi! I da ovo nije greška! Oni tvrde da može da dostigne mrzinu od 440km/h što je brže i od Henesi Venoma GT.

3. Lykan Hypersport (3.4 miliona)Prvi i za sada jedini super auto Bliskog istoka je najskuplji auto. Ima ih samo 7, a jedan je već u posedu policije Abudabija. On ima 3.7 tvin turbo motor, a najveća brzina mu je 390km/h. A ako vam to nije dovoljno da opravda njegovu cenu, onda treba da znate da dolazi sa dijamantima u farovima kao i sa pravim zlatnim nitima...

4. Lamborghini Veneno Roadster (4.5 miliona)Ima ih samo 9 ikada napravljenih, ali je ovo najekskluzivniji Lamborgini ikada napravljen. Napravlje n je na bazi Aventadora tako da ima isti 6.5 V12 motor, a maksimalna brzina mu je 350km/h. Izgled je verovatno najbolja stvar na njemu jer izgleda kao da su dizajneri rešili da malo polude, iako je za mnoge izgled diskutabilan i kažu da izgleda kao da ga je pravilo dete od 10 godina, a iskreno nama se baš to i dopada.

6. Maybach Exelero (8 miliona)Ovaj auto je napravljen još 2005. godine. Ispod haube nalazi se v12 tvin turbo motor. Kupio ga je 2011. godine reper Birdman.

(ubergizmo.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track