AKTUELNO: Stiže novi rengler
Foto: Jeep

Džip četvrte generacije u pripremi

AKTUELNO: Stiže novi rengler

Auto -

Naslednik će zadržati dobre terenske performanse, ali biće lakši i bezbedniji

Četvrta generacija najpoznatijeg američkog terenca „džip rengler“ biće predstavljena u prvoj polovini sledeće godine, a nedavno su osvanule fotografije sa testiranja novog modela.Naslednik će gotovo sigurno zadržati vrhunske performanse van asfalta, zbog čega je tokom tri decenije postojanja stekao kultni status širom sveta. Očekuje se da će biti nešto veći i robustniji, ali i znatno bezbedniji i aerodinamičniji, uz primenu najnovijih tehnologija. Zasad nema nikakvih zvaničnih podataka, ali novitet bi trebalo da bude i lakši. U prilog tome ide i izjava direktora FCA Serđa Markionea, koji je najavio da će novi model imati pojedine delove karoserije od aluminijuma.

Specijalna edicija. 75 godina od džipa „Vilis“
Specijalna edicija. 75 godina od džipa „Vilis“

Iz korporacije „Fijat Krajsler“, kojoj pripada i „Džip“, najavljeno je da će novi „rengler“ pokretati motori sledeće generacije, a biće dostupan i u hibridnoj verziji. Kupcima će na raspolaganju biti i dizel-motor, kao i pikap verzija.

Sve je počelo 1986.AMERIČKI KRALJ TEŠKIH TERENAKoreni „renglera“ sežu do Drugog svetskog rata, kad je za potrebe američke vojske „Džip“ napravio terensko vozilo „vilis MB“. Tokom 1944. predstavljena je i civilna verzija „džip CJ“ a, 1986. na scenu stupa „rengler“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track