NOVI REKORD NA PISTI KENEDI CENTRA: Na struju do 330 km/h

„Dženovejšen korvet“

NOVI REKORD NA PISTI KENEDI CENTRA: Na struju do 330 km/h

Auto -

Američki tjuner nadmašio rekord koji je postavio u martu, kad je stigao do 300,63 km/h

Otkad postoje automobili, borba za svaki kilometar na sat više predstavlja konstantan izazov. Jedan od onih koji je nedavno ušao u istoriju jeste „ševrolet korvet“ dorađen u tjunerskoj kući „Dženovejšen“ (Genovation), a koji je oborio brzinski rekord u segmentu legalnih vozila na električni pogon.Američka sportska legenda nadmašila je samu sebe i na pisti Svemirskog centra „Kenedi“ dostigla čak 330 km/h. Podsetimo, prethodno je u martu ove godine isti model „dženovejšn GXE“ stigao do 300,63 km/h.

Poboljšane performanse

- Presrećni smo što smo uspeli da poboljšamo performanse GXE modela i postavimo novi rekord. Napravili smo automobil koji je istovremeno uzbudljiv za vožnju i ne zagađuje okolinu - rekao je Endrju Saul (Andrew Saul), izvršni direktor „Dženovejšena“.
Dokaz... Sertifikati o rekordima
Dokaz... Sertifikati o rekordima

Elektromotor od 700 KS

Inače, reč je supersportisti sa specifikacijama za regularni saobraćaj. Ima baterije od 44 kWh, a snaga iznosi čak 700 konja, uz moćni maksimalni obrtni moment od 813 Nm. Autonomija je do 209 kilometara pri, kako je proizvođač naveo, „normalnoj vožnji“.A. S. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track