6 METARA SAVRŠENSTVA: Vižn mercedes majbah 6 koncept!
Foto: Mercedes

PREDSTAVLJAMO

6 METARA SAVRŠENSTVA: Vižn mercedes majbah 6 koncept!

Auto -

Nemci na najbolji način kombinuju retro stil s modernim dizajnerskim izrazom, a za pogon je odabrana struja

Svaki put kada slavna marka sa znakom trokrake zvezde predstavi nov koncept, automobilski svet postane bogatiji za još jedno remek-delo.Utisak je da je ovoga puta „Mercedes“ prevazišao sam sebe i na spektakularan način ponovo stavio do znanja ostrvskim konkurentima „Rols-Rojsu“ i „Bentliju“ da superluksuzni segment podjednako pripada i „majbah“ brendu.

Graciozne linije... Dominantna pojava koncepta
Graciozne linije... Dominantna pojava koncepta

Kupe dugačak gotovo šest metara nazvan je „vižn mercedes majbah 6 koncept“ i predstavlja omaž čuvenim „mercedesima“ iz tridesetih godina prošlog veka, koji su važili za najnaprednije i najlepše automobile svog vremena. Teško je izabrati neki dizajnerski element koji se posebno izdvaja, jer je svaki detalj na novom konceptu doveden do perfekcije. Ipak, ono što se posebno ističe jeste primena dobro poznatih „galving“ vrata, koja se podižu nagore, a koja su prvi put predstavljena na legendarnom 300 SL modelu 1952. godine. Izdvajamo i veliku hromiranu masku hladnjaka, koja uz tanke LED farove dominira prednjim delom, dok zadnji deo krase dva mala prozora podeljena elegantno uklopljenim „perajem“. Bočni profil je priča za sebe i poput vrhunske umetničke slike traži od posmatrača da se s pažnjom zagleda i isprati ovaj automobil od početka do kraja.

Futuristički... Obilje informacija na staklu
Futuristički... Obilje informacija na staklu

Iako spolja dominira modernistički retro stil, unutrašnjost samo donekle prati istu filozofiju, jer više podseća na komandno mesto nekog svemirskog broda zbog velikih ekrana i niza informacija koje se prikazuju na prednjem vetrobranskom staklu. Kupe je, inače, izveden u varijanti 2 + 2, odnosno prima četiri osobe, uz obilje mesta za vozača i suvozača. Očekivano, materijali koji su primenjeni u kabini su vrhunski, a među njima su roze zlato i brestovina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track