Prvi sa Balkana: Mirko Butulija izabran za člana Upravnog odbora FIA Regije 1
Foto: PR

Prvi sa Balkana: Mirko Butulija izabran za člana Upravnog odbora FIA Regije 1

Auto -

Danas je u Brižu u Belgiji održano zasedanje Skupštine FIA Regije 1, na kom je prvi put u istoriji za člana Upravnog odbora izabran predstavnik sa Balkana – predsednik AMSS Mirko Butulija.

FIA Regija 1 jedna je od četiri regije koje čine Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA), koja obuhvatajući nacionalne automobilske organizacije iz zemalja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka ujedno čini i najveću regiju ove federacije.

Predsednik AMSS Mirko Butulija na današnjoj sednici ušao je u Upravni odbor zahvaljujući glasovima 75 odsto klubova članica FIA Regije 1 i time postao njen prvi predstavnik sa ovih prostora.

Kao nosilac razvoja auto i moto sporta u zemlji i vodeći činilac bezbednosti saobraćaja u Srbiji, AMSS član je Međunarodne automobilske federacije (FIA) od 1926. godine, a zahvaljujući veoma uspešnoj međusobnoj saradnji, naša zemlja ima zavidan ugled u svetu.

U saradnji sa FIA, Auto-moto savez Srbije posvećuje svu pažnju zastupanju prava automobilskih organizacija i korisnika motornih vozila, promoviše interese motorizovanih putnika i zalaže se za promociju auto moto sporta u zemlji i regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track