Španac osvaja srpsko tržište
Foto: Seat

SEAT U „poršeu beograd ada“ prikazana nova „ibica“

Španac osvaja srpsko tržište

Auto -

Novitet u Srbiju stiže sa odličnim „stajl“ paketom opreme i benzinskim motorom TSI sa 95 konjskih snaga

Pod sloganom „Start moving“, inspirisan promenom, pokretom, dinamičnim životom i slobodom kao glavnim motivom, španski „Seat“ lansirao je najnoviji model „ibice“ i na srpsko tržište.

Četiri generacije ovog modela i preko pet miliona prodatih primeraka do sada postavili su „ibicu“ na najznačajnije mesto u „Seatu“, a čelnici brenda su najnoviji model najavili kao „najbolju Ibicu dosad“.

Nova platforma

Peta generacija donosi mnogo novina i prvi je automobil koji se bazira na novoj „Folksvagenovoj“ MQB A0 platformi. Zahvaljujući tome dužina je smanjena za dva milimetra uz znatno povećanje međuosovinskog rastojanja i povećanje širine za 87 mm, što je komfor u kabini podiglo na viši nivo, a prtljažnik ima čak 355 litara.

- „Ibica“ je oduvek bila prijatan i zabavan automobil za vožnju, ali novi materijali i modernija unutrašnjost jasno pokazuju da je ona otišla korak dalje i da novim pristupom želi da privuče prosečnog kupca koji je i do deset godina mlađi od kupca drugog brenda iste klase - kazali su u kompaniji.

Novitet u Srbiju stiže sa „stajl“ paketom opreme i benzinskim motorom TSI sa 95 KS. Standardna oprema obuhvata osmoinčni ekran osetljiv na dodir, kompatibilnost sa Android i Epl telefonima, sistem za detekciju zamora vozača, blutut, tempomat, multifunkcionalni volan, digitalni klima-uređaj, aluminijumske felne, kožnu ručicu menjača i kožni volan.

Povoljni uslovi

U saradnji sa „Porše finansijskom grupacijom“ nova „ibica“ se može kupiti i putem finansijskog lizinga s nominalnom kamatnom stopom od 3,9 odsto, kao i putem zakupa s podrškom u ceni od 1.000 evra i gratis kasko osiguranjem i registracijom u prvoj godini zakupa.

Kupcima će na raspolaganju biti u drugi motori i paketi opreme, koji će se postepeno uvoditi na domaće tržište, između ostalih i atraktivna sportska verzija FR sa 150 konja.

Kurir / Aleksandar Bečić

Foto: Seat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track