Srpski fića kuva espreso, ali stvarno!
Foto: Kurir

Kurir u Torinu na svetskoj premijeri

Srpski fića kuva espreso, ali stvarno!

Auto -
Više od 300 novinara iz evropskih zemalja večeras bilo oduševljeno predstavljanjem svega što može fijat 500 L. On može sve, čak i da kuva kafu, i to vrhunski Lavaca espreso
1 / 7

TORINO - Spektaklom ravnim otvaranju velikih sportskih svecanosti, uz neprestane aplauze večeras je u Torinu predstavljen kragujevački Fijat, model 500 L!

Najbolju ocenu svega što može srpski fića dao je jedan od turskih novinara.

- Ja nemam pitanja, samo želim da vam čestitam i da kažem da ste napravili neverovatan posao - rekao je novinar iz Turske voditelju prezentacije. Čak se 300 novinara pomeralo zajedno sa celom pokretnom tribinom unutar hale u okviru centra Ofičine grandi reparacione u Torinu. Tokom prezentacije simulirane su razne perspektive automobila, a viđena i kiša unutar hale.

Fijat 500 L je u nekoliko segmenata najbolji u klasi. Ima najbolje motore, koji zadovoljavaju euro 6 standarde. Najtiši je u segmentu, ima najbolju preglednost i ima najbolji koeficijent aerodinamike u klasi. Kako saznajemo, cena srpskog fijata biće značajno niža od prvobitne cifre, objavljene u srpskim medijima.

Ovo je jedna od najboljih premijera ikada, zajednička je ocena srpskih i ostalih novinara. Predstavnici medija sutra će imati priliku da voze srpski fijat, posle večerašnje statične prezentacije!

I za kraj spektakularna novost. Fijat 500 može sve, ali čak i da kuva kafu. Lavaca je proizvela specijalni automat za pravljenje kafe u automobilu...

"Fijat" će u početku imati dva benzinska motora: manji benzinac biće opremljen 0. 9 litarskim dvocilindričnim "Twin Air" motorom, ali će zahvaljujući turbo-punjaču razvijati 105 konjskih snaga (ks), što je više od drugog benzinskog agregata, 1.4 litarskog četvorocilidraša sa 95 ks. Dizel varijanta raspolagaće sa 1.3 litarskim "MultiJet" motorom sa 85 ks.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track