MERCEDESI TUTNJALI PO LAJKOVAČKOM KAMENOLOMU: Nesvakidašnja prezentacija moćnog aroksa! (KURIR TV)
Foto: Kurir

teški tereni

MERCEDESI TUTNJALI PO LAJKOVAČKOM KAMENOLOMU: Nesvakidašnja prezentacija moćnog aroksa! (KURIR TV)

Auto -

Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz u Srbiji, je u kamenolomu Ostreš u Stepanju kod Lajkovca dovezao kamione "aroks" (arocs), specijalizovane za vožnju po veoma teškim i nepristupačnim terenima!

U petak su ovde predstavljeni savremenjeni sistemi upravljanja, kočenja, menjača, ali i bitno poboljšanog konfora, naglašavajući da je ovakav vid prezentacije idealna prilika da se svi u lancu proizvodnje, izgradnje i transporta upoznaju sa najnovijim dostignućima u ovoj oblasti.

Video: Kurir

„Aroks“ poseduje elektro-hidraulični upravljač, hidraulični pogon prednje osovine, koji na teškim terenima zamenjuje stalan pogon na prednjoj osovini... Dostupan je kao truk, kiper i prikoličar. Motori „blutek“ evro 6 uz turbo i interkuler obezbeđuju veliku vučnu snagu pri niskim obrtajima. Maksimalni momenti od 1.000 Nm do 3.000 Nm postižu se pomoću četiri motora - 7,7 l, 10,7 l, 12,8 l, a po prvi put tu je i 15,6 litarski novi agregat OM 473!

1 / 9 Foto: Kurir

- Onima koji žele da napreduju potrebna su vozila koja ispunjavaju i najstrože zahteve. Da bismo ponudili vozilo koje je optimalno prilagođeno ne samo sadašnjim, već i budućim potrebama dugolinijskog transporta, vođeni konstantno rastućim zahtevima u pogledu komfora, voznih karakteristika, ekonomičnosti i pouzdanosti stvorili smo potpuno novi AROCS. Recimo, novi tipovi kabina pružaju maksimalni komfor, zahvaljujući tehničkim inovacijama i uslugama koje štede gorivo transport će se obavljati profitabilnije nego ikada do sada, novi AROCS se vozi sigurnije, lakše i pouzdanije, kao nijedan drugi kamion. Ovo je zapravo nova dimenzija dugolinijskog transporta. AROCS je nova snaga u građevinarstvu, upotrebljiva za svaku namenu u građevinarstvu, za svako gradilište i za put do njega. Od sandučara, preko beton-miksera do teških kipera, rečeno je na prezentaciji.

foto: Kurir

„Aroks“ postavlja još jedan standard - novi automatizovani menjač „mercedes paueršift 3“, koji je deo osnovne opreme!

foto: Kurir

Pored toga, na raspolaganju je pogon u rasponu od 4x2 do 8x8 u modelu sa četiri osovine. Kao dopuna kompaktnim širokim kabinama u S, M ili L verziji, novi „aroks“ može biti opremljen sa još prostranijom 2,5 m širokom kabinom.

Dizajn je nepogrešiv i izdvaja se rešetkom hladnjaka s takozvanim kašika-zub izgledom, a tu su i čelični elementi na branicima, robustan radijator... Novi „aroks louder“ ima smanjenu masu, pa je težina praznog vozila samo 9.250 kg, što im omogućava nosivost od čak osam kubnih metara betona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track