Najnovije vesti

NAJBRŽI AUTOMOBIL NA SVETU: Zver od 1.900 konja!
Foto: Profimedia

sajam u ženevi

NAJBRŽI AUTOMOBIL NA SVETU: Zver od 1.900 konja!

Auto

Raketa U pitanju je električni "pininfarina batista", čija je maksimalna brzina neverovatnih 349 kilometara na sat

ŽENEVA - Najbrži automobil na svetu je električni! U pitanju je "pininfarina batista", koji ima čak 1.900 konja i čija je maksimalna brzina neverovatnih 349 kilometara na sat.

 

Ovaj automobil je brži i od svih bolida Formule 1, a prići mu ne može nijedan "ferari" ili "lamborgini".

 

Prednji deo... Privukao je veliku pažnju na sajmu u Ženevi
Prednji deo... Privukao je veliku pažnju na sajmu u Ženevifoto: Profimedia

Visoke performanse

 

Predstavljen je na Sajmu automobila u Ženevi i odlikuju ga zadivljujući tehnički podaci. Od nule do sto kilometara na sat ubrzava za manje od dve sekunde. Brzinu od 300 kilometara na sat postiže za manje od 12 sekundi. S jednim punjenjem može da pređe 280 milja (450 kilometara) i za samo 40 minuta napuni 80 odsto kapaciteta baterije. Serijska proizvodnja počinje 2020.
- Ovo je ludački brz automobil. Ovo je odraz visokih performansi i ekskluzivnosti. Ovo je hiperautomobil - rekao je Mihael Perške, izvršni direktor kompanije "Automobili Pininfarina".

 

FANTASTIČNE BROJKE
450
- kilometara može da pređe s jednim punjenjem
2,5 - miliona dolara mu je cena

300 - kilometara na sat postiže za manje od 12 sekundi

 

Ova kompanija, koja je nastala iz legendarne dizajnerske grupacije, ranije je učestvovala u kreiranju modela "ferarija" i "alfa romea". Većinu udela u kompaniji 2015. kupio je indijski konglomerat "Mahindra grup", nakon čega se s dizajniranja automobila prelazi na proizvodnju četvorotočkaša.

 

Kolekcionarski primerak

 

- Cilj nam je da pokažemo da električni automobili mogu da budu luksuzni, ekskluzivni i kolekcionarski primerci. Naši proizvodi su objekti požude - rekao je Anand Mahindra, predsednik "Mahindra grupa".

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...