Najnovije vesti

200 NEMAČKIH I JOŠ 200 SRPSKIH KONJA: Pogledajte SNAŽNI dokumentarac. Ovako naša ekipa budži audi TT! Auto je filozofija života! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

Tjuniranje

200 NEMAČKIH I JOŠ 200 SRPSKIH KONJA: Pogledajte SNAŽNI dokumentarac. Ovako naša ekipa budži audi TT! Auto je filozofija života! (VIDEO)

Auto

Dvesta nemačkih, a zatim još 200 srpskih konja! Svetskih, a naših. Ekipa je dovezla audi TT pravo u garažu, a onda je usledilo pojačanje! Posle nekoliko nedelja, na obrtomeru je usledilo usijanje...

 

Kako je sve to urađeno pogledajte u filmu „Cars – Meaning of Life“, takođe srpskom filmu, nešto konkretnijem od čuvenijeg Srpskog filma.On predstavlja priču koju bi svaki zaljubljenik u sportske automobile i njihov tjuning voleo da pogleda.


Teško je zamisliti da se na našim prostorima modifikuju automobili za trkačke poduhvate. Još teže je zamisliti da u tome prednjačimo u poređenju sa Nemcima ili Englezima. Ali šta ako bismo vam rekli da u svetu tjuninga, tj. modifikaciji četvorotočkaša za sportska takmičenja, uopšte ne kaskamo za ostatkom sveta?

Priča o filmu „Cars – Meaning of Life“ počinje u Beogradu pre više od godinu dana. Tada je grupa auto entuzijasta odlučila da od modela Audi TT napravi trkački automobil. Oni su odlučili da izlaznu snagu ovog modela sa fabričkih 200 “konja”, skoro dvostruko povećaju. Time je nastao automobil koji ima šta da pokaže na trkačkoj stazi, ali i van nje.

Tokom filma je objašnjen veći deo procesa tjuniranja. Na automobilu su pored karoserije, modifikovani i delovi motora, menjača, vešanja, upravljačkih elemenata, kočionog sistema, unutrašnjosti, i slično. Sve to sa ciljem dobijanja što boljih performansi.

 

Gledajte i uživajte


Sam proces tuniranja nije bio jednostavan. Može se reći da je jedan od najzahtevnijih tjuning poduhvata na našim prostorima. Tako je veliki broj problema vodio ka tome da se odustane od celog projekta. Međutim, to se na sreću nije desilo. Momci se nisu predali i napravili su automobil koji je brži od modela Porsche 911 i Audi R8.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...