BG KAR ŠOU BIĆE ODRŽAN, ALI POSTAVLJEN JE VAŽAN USLOV: Temperatura mora da premaši 25 Celzijusa, zbog koronavirusa
Foto: Kurir.rs/Slavica Tomčić

u toku dogovori sa uvoznicima

BG KAR ŠOU BIĆE ODRŽAN, ALI POSTAVLJEN JE VAŽAN USLOV: Temperatura mora da premaši 25 Celzijusa, zbog koronavirusa

Auto -

Beogradski sajam automobila, BG kar šou, najavljen u terminu od 19. do 25. marta zasad "odoleva" koronavirusu, ali održavanje je ipak neizvesno! Organizatori Salona najavili su da će ova, najmasovnija manifestacija u Srbiji, biti održana kao što je i najavljeno, ali ipak narednih nedelja nadležni će pratiti dešavanja u vezi sa koronavirusom, od čega sve zavisi!

Kako Kurir saznaje, uvoznici vozila su podeljeni, većina je mišljenja da BG kar šou treba da se održi, ali svi pomno prate poslednja dešavanja u Srbiji i u svetu. Pojedini uvoznici dobili su preporuke od svojih centrala u inostranstvu da pokušaju da odlože Sajam za maj, pošto je poznato da su vrućina i visoke temperature veoma nepogodne za širenje koronavirusa, koji ne može da opstane kada je Celzijusova skala visoka!

- Uvoznici i uprava Sajma su u stalnom kontaktu. Mišljenja u vezi sa održavanjem manifestacije su podeljena, ali zasad preovladava stav da BG kar šou treba da se održi u najavljenom terminu. Prateći situaciju, većima se složila da, ukoliko meteorolozi najave tempereturu višu od 25 stepeni Celzijusa, treba da se održi Sajam. Da li će to biti kraj marta, ili će se sačekati maj, znaće se narednih dana - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, svetski eksperti su objavili da visoke temperature ubijaju koronavirus. Takođe, istog mišljenja su srpski lekari na čelu sa profesorom Branimirom Nestorovićem.

Koronavirus je osetljiv na toplotu. Kako temperatura raste, otpornost virusa opada, ali mora da dostigne određenu temperaturu tokom određenog vremena da bi virus bio neaktivan. Nedavne izjave profesora Nikolsa sa Odeljenja za patologiju Univerziteta u Hong Kongu ukazuju da veruje da će vremenski uslovi biti ključni faktor u rušenju koronavirusa.

Miloš Pavlović
Miloš Pavlović foto: Privatna Arhiva

Ako se Sajam automobila održi, posetioce čekaju brojne premijere - novi "mercedes E klase", nova "ford puma", nova "honda džez", "bmv 340" i još mnogo toga. Na sajmu će biti prikazan i jedan "lamborgini"specijalno pravljen za trke, a njega će predstaviti naš poznati vozač Miloš Pavlović na štandu Asocijacije automobilskih novinara Srbije.

Na tom štandu biće i automobili godine u Srbiji - jedan klasičan i jedan elektro, a u okviru štanda biće organizovano sa Privrednom komorom Srbije niz tribina o novim tehnlogijama. Sve u svemu jedini sajam na svetu koji će okupiti sve brendove i pri tome je i prodajni, što znači da se očekuju popusti i dobro finansiranje za buduće kupce.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track