NA PIŠTOLJIMA ZA TOČENJE BENZINA MOŽE SE NALAZITI KORONA! Evo kako da se ponašati na benzinskoj pumpi I budete BEZBEDNI
Foto: Shutterstock

vreba zaraza

NA PIŠTOLJIMA ZA TOČENJE BENZINA MOŽE SE NALAZITI KORONA! Evo kako da se ponašati na benzinskoj pumpi I budete BEZBEDNI

Auto -

Na pištoljima za točenje benzina mogu se nalaziti opasni virusi, između ostalog i korona, zato je važno preduzeti pravilne mere zaštite

Uprkos socijalnom distanciranju, pojedinci i dalje moraju da idu svojim automobilom na posao ili po hranu i lekove.

Za njih je neophodno da s vremena na vreme svrate na benzinsku pumpu da natoče benzin i uglavnom nikako ne mogu izbeći kontakt s pištoljem za gorivo, koji može biti rasadnik virusa, koji se na takvim površinama može zadržati danima.

Stručnjaci nude nekoliko savjeta kako pristupiti ovom problemu: Nosite sa sobom rukavice za jednokratnu upotrebu i obavezno ih koristite kad sipate gorivo. Možete koristiti i više papirnih ubrusa ako ste kojim slučajem zaboravili rukavice. Važno je da nemate direktan dodir i da odmah nakon obavljenog posla bacite ono što ste koristili kao zaštitu.

Rukavice nosite i prilikom plaćanja, pre dodirivanja novca, aparata za unošenje PIN koda ili prostora oko kase.

foto: Shutterstock

Nakon svakog korišćenja skinite rukavice i bacite ih u smeće. Koristite gel za dezinfekciju da biste bili sigurni da su vam ruke potpuno čiste. Pištolj za benzin pre upotrebe možete očistiti dezinfekcionim maramicama da biste bili sigurni da virise ne prenosite na volan, ručke na vratima i unutrašnjost automobila.

Koju god metodu zaštite izabrali, najbolji savet je da uvek budete spremni za mogući kontakt s predmetima koje su drugi dodirivali jer se ruke ne mogu na svim pumpama oprati vodom i sapunom.

Svi zaposleni na benzinskim pumpama čine sve što je u njihovoj moći da zaštite kupce od mogućeg prenosa zaraze čišćenjem i dezinfekcijom površina, ali to ne znači da se možemo opustiti.

Ponavljamo, dezinfikujte sve što dirate i nakon toga dobro operite ruke!

(Kurir.rs / Foto: Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track