Najnovije vesti

RAVNA DŽADA KLIZI LADA: Drifteri zagrevaju gume za nastavak šampionata, spremne nove "kancelarije" iz istočnog bloka!
Foto: Gordan Velimirović

automobilizam

RAVNA DŽADA KLIZI LADA: Drifteri zagrevaju gume za nastavak šampionata, spremne nove "kancelarije" iz istočnog bloka!

Auto

Drifteri domaćeg Serbian drift šampionata uspeli su da posle pauze izavane korona virusom, protegnu noge. Tako su prošlog vikenda u Čačku, prvo skinuli mast sa guma, a zatim i šare. Rekli bismo ritualno spaljivanje guma pred, nadamo se, uspešan početak sezone ovog šampionata.

Za prvi trening u 2020. okupilo se 12 vozača. Nove face, stari lisci, krila, haube, kaiševi, alternatori, amburatori. Svi su bili na broju na početku treninga. A od vozila, pravi šareniš. Napokon. Dosta nam je bilo da gledamo samo BMW i poneki Nissan. Sada su naši oči gledale drugačije obline i kosine, u vidu Mercedesa SLK i ni manje, ni više, Turbo Lajke, ovaj Lade. Koja je, kako bi ameri rekli, odnela šou.

Svi koji žele se da se oprobaju u driftu mgu to da ućine 14. juna na treningu u Požarevcu.

foto: Gordan Velimirović

Niko nije mogao da joj odoli, pa je čak i Miloš Đorđević zamenio svoju bavarsku kancelariju za proizvod iz komunističkog bloka, jer je želja bila prevelika. A po izrazu lica nakon vožnje, rekli bismo da ni zabave nije nedostajalo. Da li je potrebno napomenuti da je ceo dan radila u blokadi i bez da je štucnula? Rusi odmah napravili savršen automobil, a ne kao nemci, svake godine novi model…

foto: Milos Milovanović

Na novim vozačima je bilo da ispeku zanat u privatnosti staze u Čačku, jer sada kada ih niko ne gleda je pravi trenutak. Nema tenzije koju publika uvek stvara, pa su sve greške dozvoljene i oproštene. Okretanje, obrtanje, promašivanje apeksa, su sve delovi procesa učenja. Nekima je išlo bolje, a nekima lošije. Zato i služe treninzi, da se isprobaju mašine i veština okretanja đevreka. Čak su i neke stare face imale probleme , ali mehaničke prirode (standardno za TeamRS). Pa su štap, kanap, ključ 13 i ubeđivač bili pozvani ne bi li se problemi rešili. I bili su rešeni.

Krajem dana su održane twin drift vožnje, koje su bile toliko dobre, da su rasterale oblake nad stazom u Čačku. A nadamo se i da su najava vrućeg leta i jeseni u kojima će nas čekati borbe do poslednje žice… Iz gume, naravno.

(Kurir.rs / Vojislav Vujanić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...